Ziekte dwingt Vlaams parlementslid Rob Beenders (sp.a) te stoppen met politiek: “Met veel pijn in het hart”

Rob Beenders stopt na de verkiezingen in mei met de actieve politiek.
BELGA Rob Beenders stopt na de verkiezingen in mei met de actieve politiek.
Vlaams parlementslid Rob Beenders stopt na de verkiezingen van 26 mei met de actieve politiek. Dat maakt hij vandaag bekend in Het Belang van Limburg en De Standaard. Beenders (39) heeft een ernstige vorm van de ziekte van Ménière.

Zijn specialist wil Beenders niet langer behandelen als hij actief aan politiek blijft doen, zegt Beenders. Omdat de sp.a momenteel haar lijsten voor de verkiezingen van mei opmaakt, heeft Beenders naar eigen zeggen beslist om de raad van zijn dokter op te volgen en zich niet langer verkiesbaar te stellen.

"Dat is met veel pijn in het hart, want ik doe deze job zo immens graag", zegt Beenders. "Ik wil er ook zijn als mijn partij me nodig heeft, temeer omdat sp.a me veel kansen heeft gegeven." Het gerucht dat hij mogelijk voor de Hasseltse sp.a-Groen-fractie gaat werken, ontkent Beenders niet. "Dat is een mogelijkheid die ik overweeg. Maar we zien wel. Voor hetzelfde geld ga ik aan de slag in de privésector.”

Ziekte van Ménière

De ziekte waaraan Beenders lijdt, wordt gekenmerkt door een combinatie van drie klachten: duizeligheid, plotse oorsuizen en slechthorendheid. Het kan een gevolg zijn van stress, alcohol, cafeïne en tabak. Vermoedelijk ligt stress aan de oorsprong bij parlementslid Rob Beenders. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Een voorspoedig herstel gewenst mijnheer Beenders.

 • Lut Reyskens

  Sterkte ... ik wens je een leven met zo weinig mogelijk nevenverschijnselen .... ga naar de essentie van het leven , je kan er zoveel uithalen ...

 • Gilbert Vermeersch

  Wens deze mens het beste toe..

 • Peter Thys

  ondanks wij dezelfde politieke overtuiging niet delen veel succes en werkplezier in wat jij ook kiezen gaat,hopelijk blijven de nevenverschijnselen tot een strikt minimum beperkt !

 • Joseph Vande Reyd

  Geef hem een invaliditeitsverzekering van 800€ per maand en laat hem daar mee rondkomen, sommigen zullen zeggen dat ik weinig gevoel van medeleven toon maar dat heeft zo zijn gevolg als je jarenlang de ongevoeligheden van de politiek ervaren hebt