Zeventiger uit Roeselare had meer dan 200 wapens en zes mijnen liggen: "Ik wist niet dat ze zo gevaarlijk waren"

DOVO moest mijnen onschadelijk maken

Archiefbeeld ter illustratie.
belga Archiefbeeld ter illustratie.
Een zeventiger uit Roeselare met een wel erg uitgebreide wapencollectie stond vandaag voor de Kortrijkse strafrechter. Hij had meer dan 200 wapens en zes mijnen. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om die onschadelijk te maken. De man riskeert zes maanden cel, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 12.000 euro.

De man van 77 had maar liefst 66 illegale wapens, 187 militaire wapens en zes mijnen in zijn bezit. Hij is sinds jaar en dag verzamelaar en had voor 25.000 euro aan wapens. Naar eigen zeggen wist hij niet dat ze zo gevaarlijk waren. DOVO kwam ter plaatse om de mijnen onschadelijk te maken. Kostenplaatje: 7.500 euro.

Dat hij ook wapens verhandelde, ontkent de Roeselarenaar met klem. Hij verkocht af en toe wel een wapen, maar dat was louter om zijn collectie met een ander exemplaar uit te breiden, zo klonk het.

Naast de zeventiger moesten nog vier jongere mannen voor de rechtbank komen. Zij kochten en/of verkochten wapens aan de Roeselarenaar. Voor hen zijn straffen van 1 tot 3 maanden en geldboetes gevorderd.

Vonnis op 23 oktober.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul van gestel

    En dan, is er iets mee gebeurd misschien? Nee dus, ik stel voor om alles waar slachtoffers mee vallen ook zo streng te behandelen als het populistisch gedoe over oude wapens, dus; afschaffen de voetbal, de wielersport, de autoraces, de formule 1, de duiksport, bergbeklimmen, grotten, duiken....