Zevenendertig maanden extra celstraf voor serie-inbreker

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een twintiger dinsdag veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf. Die straf krijgt hij voor tientallen inbraken. Momenteel zit hij in de cel een eerder uitgesproken straf uit voor gelijkaardige feiten.

Van augustus 2013 tot september 2015 pleegde Tim M. (28) uit Roeselare tientallen inbraken en diefstallen. Hij sloeg onder meer toe in woonzorgcentra en hotels, maar drong ook binnen in private woningen. "Mijn cliënt staat er helemaal alleen voor. Hij heeft bovendien een erge vorm van ADHD en neemt speed om rustig te zijn. Maar soms drinkt hij ook nog eens alcohol en dan begaat hij stommiteiten", zei zijn advocate Tabita Latruwe. De man bekende een heleboel feiten, maar betwistte enkele tenlasteleggingen.

Hij liep eerder al veroordelingen op voor soortgelijke feiten. Daarvoor zit hij momenteel in totaal een effectieve celstraf van 21 maanden uit. Een deel van zijn straf voor de nieuwe feiten werd opgeslorpt bij die eerdere veroordelingen. Toch vonden de rechters het nodig om een extra straf uit te spreken, gezien het grote aantal nieuwe feiten. De man kreeg nog eens 37 maanden effectieve gevangenisstraf. Voor een poging tot braak in een klooster werd Tim M. wel vrijgesproken.

Aan verschillende slachtoffers die zich burgerlijke partij stelden, moet M. in totaal ruim 16.000 euro schadevergoeding betalen.