Zevende kandidaat-voorzitter: Christophe Vermeulen (37) wil dat CD&V meer “peper in z'n gat” krijgt

Christophe Vermeulen werkte verschillende jaren als parlementair medewerker voor CD&V
Facebook Christophe Vermeulen werkte verschillende jaren als parlementair medewerker voor CD&V
Een zevende kandidaat-voorzitter is opgestaan bij CD&V: Christophe Vermeulen (37) uit Gent. Dat vernam Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door Vermeulen zelf. “Peper in ons gat, dat hebben we nodig.”

Vermeulen is afkomstig uit Veldegem in West-Vlaanderen, maar woont al jaren in Gent. In 2012 volgde hij Pieter Marechal op als interim-voorzitter van Jong CD&V. Vermeulen is advocaat, maar werkte eerder ook als parlementair medewerker en adviseur bij Hendrik Bogaert, Inge Vervotte en Europarlementslid Tom Vandenkendelaere. 

“De frustratie die leeft bij veel leden wordt niet gecapteerd door de partijtop, en naar mijn aanvoelen ook niet door de kandidaten die zich al hebben aangeboden”, aldus Vermeulen. “De partij zit vast in goede bedoelingen, maar in belegen structuren. Het wordt hoog tijd dat we dat aanpakken. Heel dat links-rechtsverhaal mag op de schop, we zijn centrum, maar dat wil niet zeggen: enerzijds, anderzijds. Dat wil gewoon zeggen dat zoveel mogelijk goed doen voor zoveel mogelijk mensen. Maar de banden met het klassieke middenveld moet doorgesneden worden”, aldus Vermeulen. 

“Nu bepaalt Beweging.net wie op de lijst staat, en dat is niet meer van deze tijd. Wij zullen altijd met alle organisaties blijven spreken, maar we zijn hun spreekbuis niet. CD&V moet eens leren uitkomen voor haar eigen mening. De partij, de top en de verkozenen, lijken bang van zichzelf en bij elke vraag naar duidelijkheid schieten ze communicatief in een kramp. Peper in ons gat, dat hebben we nodig, zodat de leden weer trots zijn om zich CD&V’er te noemen.” 
Gent, Zedelgem, 
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dan Midden

  Is er al niet genoeg peper in zijn partij? Wat te denken van zijn partijgenoot die de Belgische staat dagvaart voor het niet terughalen van de IS'ers en hun kroost waarvan 1 van de vele nationaliteiten die ze bezitten de Belgische is. Is dit wat cd&v bedoelt met goed rentmeesterschap? Dezelfde cd&v'er ging als deftig tekeer tegen de juf van de blokkendoos, willen ze zo het beroep van leerkracht aantrekkelijker maken? Wie is bereid om de cd&v te ontdoen van dit soort extremisten

 • Wilfried Vanden Berg

  Zoveel kandidaten voor een zinkend schip? Beke en Crevits hebben de reddingsboten al allemaal gebruikt en zijn weg. De rest volgens hun, kan zijn plan trekken, zij zijn zeker van een zeer goed betaald postje . De rest kan volgens hen den boom in.

 • willy goelen

  Ik zal die partij , en andere niet vergeten , geld afpersen onder de noemer solidariteit , tot je zelf of je partner ziek bent , dan zie je dat alles gemaakt is voor een bepaald groep van mensen als je bruto wat meer verdiend en je moet van dat meer 62 % afgeven , en als je op pensioen gaat , dan zie je dat voor al die jaren dat je weekend werk , nachtwerk en associaal werk , je 100 € netto meer hebt dan iemand anders , behalve als je ambtenaar of politieker bent , nee aan die partijen .

 • Noella Vancompernolle

  Zoveel kandidaten. Dat wordt in de praktijk een voorzittend comité zeker?

 • Norbert Bauwens

  Vermits dat vet betaald en men daar geen enkel diploma moet voor hebben ga ik ook eens solliciteren, je weet nooit hoe een koe een haas vangt.