Zeven verkeersdoden in paasweekend

Het voorbije verlengde paasweekend kostte zeven mensenlevens in het verkeer. Daarnaast raakten nog eens minstens zes mensen gewond. Het zwaarste ongeval vond zaterdagavond plaats in Binche, waar twee personen omkwamen bij een frontale botsing.

Zaterdagavond omstreeks 18 uur botsten verschillende wagens in Epinois, bij Binche. Twee voertuigen maakten een inhaalmanoeuver, maar werden plots geconfronteerd met een tegenligger. De bestuurder van die auto week uit en botste frontaal op de wagen die werd ingehaald. De bestuurder en een inzittende van dat voertuig kwamen om. Daarnaast vielen er nog twee gewonden in de aanrijdende wagen.
 
Ook zondag viel er een dode bij een frontale botsing. Die gebeurde omstreeks 7.30 uur op de Chaussée de Tubize in Eigenbrakel. De bestuurster van een auto botste op een bestelwagen die uit de andere richting kwam. De vrouw stierf, haar tegenligger raakte zwaargewond.
 
Eveneens zondag viel er een dode in Evergem. Een dertigjarige bestuurder botste omstreeks 15.30 uur op een verlichtingspaal. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij tegen de avond overleed aan zijn verwondingen.
 
In Bastenaken verongelukte zondagavond rond 18 uur een 38-jarige man toen hij met zijn moto tegen een tractor aan reed. Het slachtoffer zou rond deze periode voor de tweede keer vader worden.
 
In de nacht van zondag op maandag raakte in Tilff een wagen overkop. De passagierster werd uit het voertuig geslingerd en was op slag dood. De bestuurder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis van Angleur.
 
Op paasmaandag tenslotte verongelukte een motorrijder op de N7 tussen Aat en Gellingen. Bij een inhaalmanoeuver verloor hij de controle over zijn stuur en kwam op het wegdek terecht. Toen de hulpdiensten arriveerden, was de man al dood. (belga/eb)