Zeven migranten aangetroffen in koelwagen in Luik

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
Langs de snelweg E42 in het Luikse Verlaine zijn dinsdagavond zeven migranten aangetroffen in een koelwagen. Dat meldt de Franstalige krant Sudpresse vandaag.

Dinsdagavond werd de aandacht van de chauffeur getrokken door geluiden in zijn trailer toen hij op de snelweg E42 richting Luik reed. Hij waarschuwde meteen de politie en stopte op de snelwegparking van Verlaine.

Daar werden zeven migranten ontdekt, twee verstekelingen waren onderkoeld. De temperatuur in de oplegger bedroeg niet meer dan drie graden, schrijven de Sudpresse-kranten nog. Andere verstekelingen leden aan zuurstoftekort. Ze kregen ter plekke medische hulp, sommigen werden naar het ziekenhuis gebracht.

De chauffeur van de vrachtwagen werd aangehouden voor verhoor, maar uiteindelijk weer vrijgelaten omdat hij niet wist wanneer de migranten in zijn vrachtwagen gekropen zijn.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christel Vanden Keybus

    Wees eerlijk, wie kruipt nu in een koelwagen?

  • Marc Rooms

    Als ze het terug warm hebben, zet ze af aan hun ambassade met het bevel om onmiddelijk het land te verlaten op hun kosten. Bewijs van aankomst in land van herkomst af te leveren. illegaal ... deporteren. Zo los je de smokkel op. Geen asiel, geen verhaal, gewoon buitengooien.