Zeven mannen opgepakt voor groepsverkrachting in Brussel

Belga
De lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft zeven mannen opgepakt die in december betrokken zouden geweest zijn bij een groepsverkrachting. Zes van hen zijn onder aanhoudingsbevel geplaatst, de zevende is onder voorwaarden vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket.

De feiten zouden plaatsgevonden hebben in de nacht van 20 op 21 december. Die dag, 21 december, kwam een meisje zich immers bij de politie melden en vertelde dat ze de avond voordien was opgesloten door een groep van mannen die haar vervolgens herhaaldelijk hadden verkracht. Pas 's ochtends had ze naar eigen zeggen kunnen ontsnappen. Volgens het meisje was het ook niet de eerste keer dat de groep mannen zich op een dergelijke manier aan een meisje vergreep.

De politie Brussel Noord opende meteen een onderzoek dat in de nacht van 30 op 31 januari leidde tot 6 huiszoekingen in Sint-Joost-ten-Node en Brussel. Daarbij pakte de politie zeven mannen op, die allen tussen 18 en 23 jaar oud zijn. Zes van hen zijn in verdenking gesteld voor verkrachting in bende, met vrijheidsberoving, en onder aanhoudingsbevel geplaatst. De zevende werd in verdenking gesteld voor schuldig verzuim en vrijgelaten onder voorwaarden. 
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • annie dupont

  Fredien Vandervekens : brussel is volgens de statistieken stukken veiligere dan antwerpen ... ik woon in die buurt.

 • Marc Baeyens

  In die zone moet er nog veel opgekuist worden. Maar ja, de mensenrechten tellen niet voor iedereen.

 • jan theys

  Brussel is onveilig .waar gaan we naar toe .Grenzen dicht

 • Fredien Vandervekens

  Kan men in die Brusselse "Noordhoek" eens 7 (zeven) mannen vinden die, niet verkrachten, niet vernielen, niet rond"hangen", niet steken, niet schieten, geen bommen maken ? Misschien kent onze koninklijke Filip er wel 7. Woont in de buurt.

 • hugo van de velde

  in groep iemand verkrachten is mensonterend en noopt mij er toe die mannen levenslang op te sluiten.dAT ZIJN BEESTEN;