Zeven jaar cel voor man die ander het hoofd inslaat

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft woensdag een man veroordeeld tot 7 jaar effectieve gevangenisstraf omdat hij een andere man het hoofd had ingeslagen met een hamer. Zijn slachtoffer overleefde de feiten en duidde hem meteen aan als dader. De beklaagde ontkent zijn betrokkenheid.

Boukri E. sloeg op 26 januari 2013 medebewoner Amir M. op het hoofd toen beiden in de ontspanningsruimte van het Convent van Bethlehem, in Duffel, zaten. Toen M. neerzeeg, kreeg hij enkele rake schoppen in zijn zij. Daarop vluchtte E. weg.

Amir slaagde erin een vriend te bellen. Zo werden de zusters van het Convent verwittigd en werd de man gevonden. Hij was ernstig gewond. E. werd twee maanden later in Brussel gearresteerd, met veel geld op zak, een mes en enkele tickets voor de Eurostar. Hij ontkent bij de feiten betrokken te zijn, hoewel zijn slachtoffer hem aanduidt als de dader.

Getuigen bevestigen dat de dader het moeilijk had met de lichtzinnige manier waarop zijn slachtoffer volgens hem omging met zijn geloof. Het stoorde hem dat Amir als moslim alcohol dronk en drugs gebruikte.

Het openbaar ministerie had 6 jaar celstraf gevorderd, de rechtbank veroordeelde de man tot 7 jaar gevangenisstraf. Het argument dat de man op het moment van de feiten ernstig geestesgestoord geweest zou zijn, werd van tafel geveegd. De man ontkende na het aanhoren van zijn vonnis nog steeds dat hij iets met de feiten te maken had.