Zestigers op rommelmarkt betrapt met arsenaal aan illegale wapens

Marco Mariotti
De politie van Genk heeft twee zestigers geklist die al enige tijd illegaal wapens verkochten op de rommelmarkt in de Kring in Waterschei. 

Het gerucht ging dat het duo uit Lanaken onder de toonbank ook andere spullen aanbood dan wat je gebruikelijk aan een kraampje vindt. De politie deed onderzoek en bracht zondag zélf een bezoekje aan de bewuste rommelmarkt. Aan de stand van de zestigers troffen ze onder tafel maar liefst 61 verboden wapens aan. 

Het gaat om zes stroomstootwapens, twee busjes pepperspray, acht werpmessen, 22 boksijzers, zes werpsterren, zeven vlinder- en tien springmessen. Alle wapens zijn in beslag genomen. De uitbaters van de kraam verkochten de wapens onder de toonbank en zullen op een later tijdstip nog verhoord over de feiten. Er werd een pv opgemaakt voor verboden wapenbezit en handel.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raymond van der craen

  Wat een geruststelling. Ze zullen op een later tijdstip verhoord worden.

 • marc werbrouck

  Waren dat Vlamingen? Straffe kerels die dat aandurven! Moet je echt veel geld mee kunnen verdienen.

 • Jan Van Rompaey

  Zij wisten niet dat dit wapens zijn. Klein denkfoutje.

 • Tony Van De Perre

  Dan moet er toch een markt zijn voor mensen die zichzelf willen verdedigen.