Zestiger uit Vrasene doorverwezen voor 2 moorden uit jaren '90

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling heeft donderdagavond de 60-jarige Claudy Pierret naar het Oost-Vlaamse Hof van Assisen doorverwezen op beschuldiging van tweevoudige moord in 1995 en 1999. De man zat in '95 acht maanden in voorhechtenis en loopt sindsdien vrij rond. Er werd geen bevel tot gevangenneming gevorderd of uitgesproken.

In 1995 werd in een polderkanaal in Vrasene het zwaar toegetakelde lichaam van zijn vroegere liefde Marie-José De Nocker (56) teruggevonden. Vier jaar later werd een vriendin van Pierret, Yolanda Prinsen (29), dood teruggevonden in zijn geboortedorp La Roche. Het lichaam van de Antwerpse postbode werd zwaar verminkt in een jutezak achtergelaten.

Extreme sm-video

Pierret zat in de eerste zaak acht maanden vast, maar er werden nooit concrete bewijzen tegen hem gevonden. Mogelijk ligt het bewijs wel in een video. De verminkingen toegebracht aan de slachtoffers leken sterk overeen te komen met een extreem-sadomasochistische seksvideo die bij een huiszoeking aangetroffen werd.

Zijn advocaat Filip Van Hende vroeg tevergeefs de onontvankelijk van de strafvordering omdat de rechten van verdediging op "onherstelbare wijze" geschonden zouden worden door de zaak na 15 jaar te verwijzen. Het Parket-Generaal zal nu na lezing van het dossier een Akte van inbeschuldigingstelling opmaken en een datum voor assisen fixeren. Wellicht is dat niet meer voor 2010. (belga/mvdb)

Filip Van Hende, de advocaat van Claudy Pierret, vroeg tevergeefs de onontvankelijk van de strafvordering.
UNKNOWN Filip Van Hende, de advocaat van Claudy Pierret, vroeg tevergeefs de onontvankelijk van de strafvordering.