Zestiger schiet vrouw neer bij gezinsdrama in Vorst en richt daarna wapen op zichzelf

In dit rijhuis in de André Baillonstraat vond het gezinsdrama plaats.
Baert Marc In dit rijhuis in de André Baillonstraat vond het gezinsdrama plaats.
In Vorst heeft een man vrijdagmiddag zijn vrouw neergeschoten en daarna zijn wapen op zichzelf gericht na een echtelijke ruzie. De twee werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De man was vrijdagavond nog altijd in levensgevaar.

De schietpartij vond vrijdagmiddag plaats in de André Baillonstraat in Vorst. De 66-jarige man van het Portugese echtpaar vuurde enkele keren met een vuurwapen op zijn vrouw (58). Zij werd twee keer geraakt: in de borst en in de achterkant van de nek. De echtgenoot sloeg daarna de hand aan zichzelf met zijn wapen. Hij overleefde het schot echter en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij was vrijdagavond nog altijd in levensgevaar. Zijn vrouw is intussen stabiel.

Alles wijst erop dat een echtelijke ruzie aan de basis ligt van de schietpartij, maar wat precies de stoppen deed doorslaan bij de man is niet duidelijk. “Ik heb geschreeuw gehoord, als van een gewond dier”, zegt buurvrouw Zoubiba Messaoudi. “Het ging door merg en been. Maar omdat er zo vaak geruzied en geroepen werd bij hen, heb ik er verder geen aandacht aan besteed. Pas toen de politie kwam, werd het me duidelijk wat er gebeurd was.”

Vaak hevige ruzie
Het koppel is in de buurt niet onbesproken. “Ze maakten vaak hevig ruzie”, zegt Messaoudi. “Verder hadden we weinig contact, niet meer dan hallo en goeiedag. Ze woonden hier ook niet erg lang, ongeveer een jaar.”

Ook bovenbuur Claudio Renzi hoorde het koppel vaak ruzie maken. “Maar ik had geen idee dat er een wapen in huis was", zegt hij. “Dat verwacht je toch niet van mensen van die leeftijd. Ik ben zelf pas om 16 uur thuisgekomen. De politie was toen nog volop bezig met het onderzoek. In onze gemeenschappelijke gang lag toen nog een grote plas bloed.”

Het Brussels parket vorderde na de schietpartij een aantal deskundigen op, waaronder een ballistisch expert. Ook het labo van de Federale Politie kwam ter plaatse. Voorlopig voert het parket een opsporingsonderzoek naar poging tot doodslag. Volgens Sudpresse was de zestiger bij politie en gerecht gekend voor geweldmisdrijven maar dat kon het Brusselse parket voorlopig niet bevestigen. Geen van beiden kon al verhoord worden.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Baert Marc8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martien De Four

  waarom altijd onderaan zulk een artikel ' wie vragen heeft bij zelfdoding......' welke meerwaarde heeft dat?

 • PATRICK VAN STEEN

  Begin nu weeral niet met dat eeuwig simplistisch gezeik over wapenbezit. De man was geen onbekende voor het gerecht, dus zijn wapen zal al zeker niet legaal geweest zijn. Enkel eerzame en stabiele sportschutters krijgen vergunningen, en die hebben helemaal niks te maken met misdaad en/of terreur!

 • Paul vanhaezebrouck

  Schuld van de regering, of het ontbreken ervan. Zeer veel familiedrama's de laatste dagen. Alles kost stukken van mensen. Ze paaien de mensen met zgz goedkoopste leverancier, intussen wenden ze de aandacht af van de echte problemen, de mensen worden hoorndol van altijd achter het goedkoopste te lopen als honden achter hun staart.

 • Andy Wlrvns

  Het toont ook dat het een slecht idee om een wapen in huis te hebben?! Elke vlaming zou een wapen moeten hebben zoals IK!!! Ik voel me vrij veilig met mijn wapen naast men bed!

 • Hedwig Jacobs

  Het is wel heel raar dat in die bevolkingsgroep altijd een pistool voorhanden is als er problemen zijn, krijgen die dan zo gemakkelijk een wapenvergunning of kopen ze dat gewoon met hun verschillende nationaliteiten overal vrij in het buitenland, op de manier worden overal de één nationaliteit Belgen serieus gediscrimineerd.