Zestiger riskeert 1 jaar cel voor aanranden van poetsvrouwen: "Als hij iets wil, dan pakt hij dat gewoon"

Thinkstock
Een 65-jarige man uit Beringen stond vandaag in de Hasseltse correctionele rechtbank terecht voor het aanranden van twee poetsvrouwen bij hem thuis. De openbare aanklager vorderde een effectieve celstraf van 1 jaar. Bovenop hun kleding betastte hij de vrouwen aan hun achterwerk, borsten en schaamstreek. De man bekende de feiten en zei dat hij nu zelf de schoonmaak doet.

Begin september 2017 stapte een poetsvrouw naar de politie om klacht in te dienen voor ongewenste aanrakingen. De feiten speelden zich af op 31 augustus 2017. Nadat hij handtastelijk was geweest, bood hij de vrouw nog vijfhonderd euro aan. Hij had ook zijn gulp geopend in het bijzijn van de vrouw. Op 19 oktober 2017 ging hij een tweede keer over de schreef tegenover een poetsvrouw. Hij zou haar gevraagd hebben of zij met zijn geslachtsdeel wilde spelen. Omdat ze een topje met een ietwat diepe decolleté droeg, meende de man dat het gepermitteerd was.

"Als hij iets wil, dan pakt hij dat gewoon. Dat is zijn denkwijze. Er was sprake van dat hij feiten gepleegd zou hebben bij vijf tot zeven poetsvrouwen. Alleen deze twee dienden klacht in. Hij minimaliseert de feiten. Hij zei dat hij immers niemand vermoord had. Gezien hij de Nederlandse taal niet machtig is, kan hij geen vormingscursus volgen. Ik vraag 1 jaar cel", aldus de openbare aanklager. De uitspraak volgt op 1 februari.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willy Hekje

  Beste Freddy Depaepe, die brave man spreekt vloeiend Italiaans en ook wat Frans, en was druk bezig met het verdedigen van onze westerse normen en waarden.

 • Ian Vandenbossche

  Gewoon phishing.

 • freddy depaepe

  welke taal spreekt hij dan wel?

 • Dany Herman

  Als je op pensioen bent zit je beter in de gevangenis dan kom je toe met uw aalmoes