Zestig maanden cel voor neersteken zwangere rivale

Een 25-jarige vrouw van Turkse afkomst is in beroep veroordeeld tot 60 maanden cel, waarvan 23 met uitstel, voor het neersteken van haar zwangere liefdesrivale in Merelbeke vorig jaar.

De feiten dateren van 25 mei 2013. Nikos M. (26), uitbater van een Grieks restaurant in Gent, had zes jaar lang een relatie met Meyrem D., tot hij een relatie begon met een vrouw van Albanese afkomst, die ook zwanger was van hem.

Meyrem D. kon dat niet verkroppen en trok naar de woning in Merelbeke waar ze zelf vroeger had gewoond. "Ik wou enkel gaan praten", beweerde ze. Toch stak in haar handtas een aardappelmesje dat ze bij het binnengaan van de woning in haar broekzak stak.

Volgens haar belde ze aan en liet de nieuwe vriendin haar binnen, waarna er een discussie ontstond. "Ze viel mij aan en ik trok het mesje, maar toen ze me sloeg, haalde ik met mijn eigen mes de pees van mijn hand over. In een razernij heb ik toen in haar buik gestoken." Ze ontkent dat ze haar dood wilde.

Meyrem D. kreeg in eerste aanleg 7 jaar cel voor poging doodslag. In beroep werd die straf gemilderd tot 60 maanden, waarvan 23 met uitstel voor vijf jaar, wel onder voorwaarden. Zo mag ze geen contact meer hebben met het slachtoffer en moet ze een cursus agressiebeheersing volgen.