Zestal rooft 50.000 euro uit diepvries van bejaarde man

Onvoorzichtige poetsvrouw brengt vriendin/dievegge op ideeën

(foto ter illustratie)
thinkstock (foto ter illustratie)
Het parket Halle-Vilvoorde heeft celstraffen van 12 en 30 maanden geëist tegen twee mensen die betrokken zouden geweest zijn bij de diefstal van 50.000 euro bij een bejaarde man in Vilvoorde. Vier mensen die een deel van de buit ontvangen hadden, riskeren geldboetes van 1.500 tot 3.000 euro.

De bejaarde man uit Vilvoorde had tegen zijn poetsvrouw, die al vier jaar voor hem werkte, verklaard dat hij haar had opgenomen in zijn testament en dat er een geldsom van 50.000 euro in zijn diepvries lag. De poetsvrouw was zo onvoorzichting om dat tegen haar vriendin Sharon M. te vertellen en die zou, volgens het parket, een vriend, David D.G., ingeschakeld hebben om het geld te gaan stelen. Toen de poetsvrouw de diefstal ontdekte, diende ze meteen klacht in bij de politie en die had weinig tijd nodig om D.G. op het spoor te komen.

Die bekende meteen en nam eerst de volledige schuld op zich. Later verklaarde hij dat het idee van Sharon M. was maar die hield tot voor de rechtbank haar onschuld staande. Het parket vorderde 30 maanden cel voor David D.G. en 12 maanden cel voor Sharon M. Voor de vier mensen die een deel van de buit gekregen hadden, bij wie D.G.'s ouders, werden boetes van 1.500 en 3.000 euro gevraagd. Die laatsten vroegen de gunst van de opschorting. Het vonnis valt op 7 mei.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido vermeyen

  en ze moeten allemaal de gunst van opschorting hebben, dat ze die oude man schade hebben berokkend...dat komt niet aan hun verstand. Hopelijk loopt die rechter niet in de val.

 • Ingrid Vantroostenberghe

  En, staat die kuisvrouw nu nog in zijn testament ?

 • Ivan Gabriels

  Kzou nie gerust zijn,met zoveel geld in huis.Op de bank het veiligst.

 • rik lagrou

  zou deze zijn geld terug krijgen En er staan zoveel bankkluizen leeg of verdwenen omdat geen gebruik van was Als je dan toch baar geld wil doe dan in bankkluis En kuisvrouw Die man leeft nu weken maanden van angst

 • Filip Desmedt

  Het belangrijkste in deze zaak , kreeg de oude man zijn spaargeld terug ???