Zes weekends op rij hinder voorspeld op E313 richting Antwerpen wegens werken

Tijdens de werken zal er een snelheidsbeperking gelden van 70 km/uur.
belga Tijdens de werken zal er een snelheidsbeperking gelden van 70 km/uur.
Vanaf komend weekend gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen vernieuwen. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt, waardoor er dus zes weekends hinder voor het verkeer zal zijn. 

De hinder blijft beperkt tot het innemen van één rijstrook ter hoogte van de werfzone. Tijdens de werken ter hoogte van de brug in Laakdal zal ook de afrit Geel-Oost (nr 24) afgesloten zijn, bericht het AWV.

Het AWV gaat per brug twee weekends werken, telkens vanaf vrijdag 20.00 uur tot maandag 05.00 uur. Voor het eerste weekend van iedere brug vinden er tijdens de nacht van donderdag op vrijdag (20u tot 05u) ook voorbereidende werken plaats. Het verkeer moet dan over één rijstrook passeren. 

Tijdens de werken zal er een snelheidsbeperking gelden van 70 km/uur. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.
Het AWV waarschuwt nog dat de werken weersgevoelig zijn en bij regen of lage temperaturen niet kunnen plaatsvinden, waardoor de planning dus nog kan gewijzigd worden.

Rijcomfort verbeteren

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van de constructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. 

Meer info vindt men op de website van het agentschap: www.wegenenverkeer.be/geel
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Don Tessers

    Gelukkig alleen wegens uitvoerende werken, geen ongelukken met vrachtwagens of hardrijdende personenwagens die inhalen of spelen met hun mobielte en niet tijdig kunnen remmen.

  • rudolf jacobs

    over welke weekends hebben we het hier en in welk jaar ,het is bijna al heel mijn leven dat ik op die baan in de weggewerken zit als ik die uren betaalt kreeg door de staat had ik een inkomen als een graai minister