Ga naar de mobiele website
^ Top

Zes personen opgepakt voor zware vechtpartij in Diest

photo_news
Zes personen die betrokken zouden geweest zijn bij een zware vechtpartij afgelopen zondagochtend in Diest, zijn opgepakt. Vier van hen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Een vijfde werd vrijgelaten terwijl de zesde, een minderjarig meisje, ter beschikking is gesteld van de jeugdrechter. Dat meldt het Leuvense parket. Bij de vechtpartij raakten twee twintigers zwaargewond.

De feiten vonden zondagochtend rond 04.45 uur plaats op de Grote Markt in Diest. Twee twintigers waren na een fuif nog iets gaan drinken in een café op de Grote Markt. Toen ze naar buiten stapten, werden ze gevolgd door een groepje van een vijftal personen en even verderop kwam het tweemaal tot een handgemeen waarbij de twintigers rake klappen incasseerden. De aanvallers maakten de twintigers hun geld afhandig en eisten dat ze nog meer geld zouden afhalen in de bank. De twee slachtoffers liepen zware verwondingen op. Eén jongeman heeft een gebroken been, de andere man een bloeding in de hersenen.

Na het verhoor van de slachtoffers en de getuigen werden verschillende verdachten geïdentificeerd. Twee van hen, een minderjarig meisje en een 20-jarige man, meldden zich woensdagavond spontaan bij de politie. Vier andere verdachten, een meisje van 18 jaar, een jongen van 18 jaar en twee jongens van 19 jaar, werden gisterochtend opgepakt.

Die laatste vier werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsbevel geplaatst. De 20-jarige man mocht beschikken, terwijl de minderjarige verdachte ter beschikking werd gesteld van de jeugdrechter.

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Tisomzeep

    Dubbele nat alweer

  • Rik Bic

    Dat is dus geen vechtpartij maar diefstal met geweld en afpersing.

Meld een bug