Zes personen geëvacueerd door brandweer bij brand in Brussels flatgebouw

Beeld ter illustratie.
photo_news Beeld ter illustratie.
Op de Zuidlaan in Brussel heeft vanochtend een brand gewoed in een flatgebouw. Daarbij vielen geen gewonden, maar zes personen moesten wel door de brandweer uit het gebouw bevrijd worden. Dat meldt de Brusselse brandweer deze voormiddag.

De brand ontstond omstreeks 8.45 uur in het kelderlokaal waar zich de elektriciteitsmeters bevonden en omdat de kelderdeuren openstonden, verspreidde de rook zich snel doorheen het hele gebouw. De personen die aan de achterzijde van het gebouw woonden, konden langs die weg het gebouw verlaten, maar één persoon die op de tweede verdieping woonde, moest door de brandweer bevrijd worden via een ladderwagen. Vijf andere bewoners werden via de trappen geëvacueerd door de brandweer. Daarvoor kregen de bewoners zuurstofmaskers van de brandweer.

Alle bewoners, twaalf in totaal, werden ter plaatse onderzocht door een MUG-arts, maar geen van hen moest naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Door de brand is het flatgebouw onbewoonbaar. De waterleidingen zijn door de hitte immers gebarsten en er is heel wat rook- en waterschade in het gebouw.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.