Zes Noxx-portiers vervolgd voor buitensporig geweld

Danstempel Noxx sloot eind 2015 de deuren en herrees als evenementenzaal IKON.
laenen Danstempel Noxx sloot eind 2015 de deuren en herrees als evenementenzaal IKON.
Zes portiers en een parkeerwachter van de vroegere dancing Noxx worden in Antwerpen vervolgd voor buitensporig geweld tegenover een aantal bezoekers en de diefstal van een gsm. Het openbaar ministerie vorderde voor alle beklaagden een jaar cel en 600 euro boete. 

Een groepje vrienden had in de nacht van 14 op 15 november 2015 de bloemetjes buiten gezet in dancing Noxx. De alcohol vloeide rijkelijk. Toen één van hen amok begon te maken, werd hij aan de deur gezet. Hij probeerde weer naar binnen te gaan, maar kreeg een 'njet' van de portiers aan de deur.

Urineren

Een aantal van zijn vrienden kwam eveneens naar buiten. Eén van hen begon tegen de gevel van de discotheek te urineren. Een parkeerwachter gaf hem een duw en kreeg vervolgens van de oorspronkelijke amokmaker een slag in het gezicht.

De portiers kwamen tussen en volgens de procureur is op de camerabeelden te zien dat er rake klappen vielen. De amokmaker verloor het bewustzijn en was vier dagen arbeidsongeschikt. Ook twee van zijn vrienden raakten gewond. Eén van hen was de knokpartij beginnen filmen met zijn gsm, maar het toestel werd uit zijn handen geslagen en nooit teruggevonden.

 "Hoewel de vrienden zich provocatief gedroegen, reageerden de beklaagden met buitensporig geweld. Portiers moeten de veiligheid van de bezoekers garanderen, maar deden hier net het tegenovergestelde", aldus de procureur.

De verdediging vond het straf dat enkel de portiers vervolgd werden. Zes van de zeven betwistten dat ze klappen hadden uitgedeeld. Ze verwezen naar een getuige die verklaard had dat een groepje Turken of Albanezen zich ook in het tumult hadden gegooid en slagen hadden uitgedeeld aan de vrienden. 

Slechts één van de portiers gaf toe dat hij iemand een trap had gegeven. Allemaal ontkenden ze de diefstal van de gsm. "Uit niets blijkt dat hij ook daadwerkelijk gestolen werd", stelde de verdediging. Vonnis op 3 januari.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Chris De Knop

    ze hadden die amokmakers meteen eruit moeten gooien. deur dicht. gedaan met zeveren.

  • Jef Denijs

    't moet ook niet gemakkelijk zijn om al dat volk onder controle te houden. Op de wijze van de Brusselse politie moet je het nu ook weer niet gaan doen, dan is het kot op korte tijd afgebroken.