Zes maanden met uitstel voor ongeval met twee doden in Gistel

thinkstock
Een twintiger uit Gistel is door de Brugse politierechter tot zes maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor een verkeersongeval met twee dodelijke slachtoffers. Mike R. reed minstens 90 kilometer per uur in de bebouwde kom en was onder invloed van alcohol. Hij is voor drie jaar zijn rijbewijs kwijt.

Op 28 juni 2015 reed de beklaagde langs de Brugsebaan richting Brugge. In Gistel verloor hij rond 16.25 uur de controle over het stuur, waardoor zijn auto dwars op het andere rijvak belandde. Jonathan Vandecasteele (30) kon met zijn motor de klap niet vermijden. De Diksmuidenaar overleed ter plaatse. Zijn 25-jarige vriendin Marie-Laure Geers zat achterop en bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Het onderzoek heeft aangetoond dat Mike R. in de bebouwde kom tussen 90 en 100 kilometer per uur reed. Bovendien legde hij een alcoholtest af van 0,78 promille. Het OM merkte op dat de Gistelnaar eerder al veroordeeld was voor rijden onder invloed. De procureur vorderde één jaar effectieve celstraf, een boete van 2.400 euro en een rijverbod van twee jaar. Meester Alain Coulier legde uit dat zijn cliënt zich had laten verrassen door een asverschuiving. De verdediging stelde een werkstraf voor.

De rechter veroordeelde Mike R. uiteindelijk tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een geldboete van 1.800 euro. De beklaagde kreeg een rijverbod van drie jaar opgelegd en zal daarna zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen.