Zes maanden met uitstel voor acteur Gert Winckelmans

Gert Winckelmans.
PHOTO_NEWS Gert Winckelmans.
De Gentse correctionele heeft acteur Gert Winckelmans veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een effectieve geldboete van 275 euro, voor het toebrengen van slagen en verwondingen. Volgens de rechtbank is het bewezen dat hij een 21-jarige man in het gezicht sloeg tijdens een caféruzie in Gent. De verdediging gaat in beroep, zegt advocaat Christian Clement. "De rechtbank heeft een afweging gemaakt op basis van vermoedens."

De 33-jarige acteur, bekend van rollen in onder meer de tv-series 'Sara' en 'Deadline 14/10', raakte in oktober 2011 betrokken bij een ruzie in café 'Club 69' in Gent. Het slachtoffer verklaarde dat hij zonder aanleiding een klap kreeg van Winckelmans. De man werd in het gezicht geraakt en draagt nog altijd de gevolgen van de klap.

Winckelmans pleitte onschuldig. "Ik zag iemand een blond meisje lastigvallen in het toilet en ben tussenbeide gekomen. Plots lag ik op de grond en heeft een collega-acteur me weggetrokken. Ik vind het erg dat het slachtoffer gewond geraakt is, maar ik heb hem niet geslagen", verklaarde hij twee weken geleden voor de rechtbank.

De rechtbank achtte de feiten wel bewezen en veroordeelde Winckelmans tot zes maanden met uitstel en een effectieve geldboete van 275 euro. Hij moet het slachtoffer een voorlopige schadevergoeding van 1.250 euro betalen. De rechtbank stelde een dokter aan om de definitieve schade bij het slachtoffer te bepalen.

In beroep
De advocaat van Winckelmans zal beroep aantekenen tegen de veroordeling. "Mijn cliënt heeft nooit een vuistslag gegeven. Het staat inderdaad vast dat het slachtoffer zware verwondingen had, maar het is geen geval bewezen dat mijn cliënt daarvoor verantwoordelijk. De rechtbank heeft een afweging gemaakt op basis van vermoedens, maar hield geen rekening met lacunes in het onderzoek."