Ga naar de mobiele website
^ Top

Zes leerlingen onderkoeld afgevoerd na afvaart Lesse

afp

Vijftig jongeren zijn vanmiddag in het water beland tijdens het kajakken op de Lesse in Gendron, in de Ardennen. Zes van hen raakten onderkoeld en moesten naar het ziekenhuis overgebracht worden. "Ze zijn niet gewond, maar vielen wel in erg koud water", legde de brandweercommandant van Dinant uit. "Uit voorzorg werden ze overgebracht naar twee ziekenhuizen in de regio Dinant."

Omgevallen boom
Een 250-tal leerlingen van twee scholen in Diest en Doornik waagden zich vanmiddag aan de afvaart van de Lesse met een kajak. Een meisje botste op een omgevallen boom, waarna ze in het koude water tuimelde. Enkele andere jongeren sprongen in het water om haar te helpen maar geraakten daarop zelf in de problemen toen hun kajaks door de sterke stroming werden meegenomen.

Niemand vermist
De brandweer van Dinant en Beauraing kwam ter plaatse en ook een helikopter werd ingezet om enkele jongeren van een zandbank te halen. De hulpdiensten waren een tijdje in het ongewisse over het aantal jongeren dat in de problemen was geraakt maar "alle leerlingen werden intussen verzameld en we zijn er zo goed als zeker van dat niemand vermist is", aldus nog de brandweercommandant.Meld een bug