Zelfstandigen in bijberoep kunnen binnenkort ook ouderschapsverlof of tijdskrediet met uitkering krijgen

Kris Peeters
BELGA Kris Peeters
De ministerraad keurde vandaag een koninklijk besluit goed dat toelaat om een zelfstandige activiteit in bijberoep te combineren met het opnemen van deeltijds tijdskrediet, loopbaanonderbreking of thematische verloven met uitkeringen. Het gaat om een van de maatregelen van de Jobsdeal.

"Ook werknemers en ambtenaren die in bijberoep een zelfstandige activiteit uitoefenen, moeten kunnen genieten van een goed evenwicht tussen werk en privéleven. We geven hen daarom de mogelijkheid om tijdskrediet, thematische verloven en loopbaanonderbreking deeltijds op te nemen, mét een uitkering", aldus minister van Werk Kris Peeters. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERARD DE PELECIJN

  Solidariteit voor iedereen komt altijd maar van de burgers!

 • linda thinks

  die balans werk en priveleven zal wel goed zitten , een bijberoep daar kies je voor , heb e meer tijd nodig voor je priveleven stop dan met je bijberoep

 • Marieke Marcelis

  Ik kan je zeggen dat ze veel bijdragen betalen zeker als je het eerlijk doet herziening van de vorige jaren kunnen tellen velen hier weten niet waarover er spreken

 • Marieke Marcelis

  Is toch zever ze zouden beter de nu solidariteitsbijdragen laten meetellen voor hun pensioentje

 • JAN krommentak

  Tuurlijk we hebben immers genoeg overschot op de begroting om te blijven uitdelen