Exclusief voor abonnees

Zelfs nu het droog is blijft regenwater opvangen een zinvolle investering: "Elke waterput maakt het verschil"

RV
Nee, de oplossingen voor het drinkwatertekort moeten niet enkel en alleen van u en ik komen. Maar u en ik kunnen wel een belangrijke stap in de goede richting zetten door een nieuwe of grotere regenwaterput te installeren. Uw portemonnee zal u dankbaar zijn.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Louis Meeus

  Bij onze nieuwbouw 14 jaar geleden verplicht een regenwaterput geplaatst. Wij kunnen 16000 l opvangen. Nog nooit watertekort gehad.

 • Louis Meeus

  Dat de watermaatschappij investeert in waterspaarbekkens. Er zal dan wel water uit de kraan komen.

 • Luc Melis

  Tijdens mijn bouw (10 jaar geleden) heb ik verplicht een regenwaterput moeten installeren van 10000 liter, waarvan ik de kosten op +- 25jaar zou terug verdienen mits ik geen extra kosten aan zou hebben (mijn pomp heb ik al eens moeten vervangen). Mijn put is nu al 5 maanden leeg en ik moet het om de 2 weken met stadswater steeds bijvullen om mijn wc’s te kunnen doorspoelen. Wat een geweldige investering!

 • Paul Roovers

  Kijk dat is nu eens een reden voor de regering om daar een subsidie op te geven, of een renteloze lening o.i.d. Goed stuk trouwens.

 • Chris Devlaeminck

  Afvoerbuizen moeten verplicht ontdubbeld worden. Eén voor regenwater en één voor afvalwater. Wanneer gaat de overheid die nu nutteloze dubbele buizen die nu toch weer samenkomen in de grote rioleringsbuis eens gebruiken? De straten moeten open om 2 buizen te leggen, een groot werk, maar dan zouden ze misschien het aparte gehouden regenwater kunnen stockeren in grote silo's of spaarbekkens. Maar nee de burger moet het weer doen.