Zelfde aannemer veroorzaakt twee stroompannes in Molenbeek

Illustratiefoto.
Thinkstock Illustratiefoto.
In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft een aannemer twee keer een stroompanne veroorzaakt. Dat meldt elektriciteitsnetbeheerder Sibelga. Intussen werd Molenbeek ook nog getroffen door een derde stroompanne.

Bij graafwerken werd een eerste kabel beschadigd, waardoor een 14-tal straten tussen 09.50 uur en 10.50 uur zonder elektriciteit zat. Diezelfde aannemer raakte kort na de middag dan een tweede kabel, waardoor sinds 13.15 uur een 20-tal straten geen elektriciteit had. Ook deze panne is inmiddels verholpen.

"Het gaat wel degelijk om twee verschillende pannes, maar een drietal straten wordt voor de tweede keer getroffen", zegt Philippe Massart, woordvoerder van Sibelga. Het gaat om de Mommaertsstraat, de Vandenboogaerdestraat, en de Ribaucourtstraat. "Dat wil niet automatisch zeggen dat ook dezelfde woningen getroffen zijn, maar het is mogelijk dat sommige mensen vandaag al voor de tweede maal zonder elektriciteit zitten."

De derde stroompanne, op de grens met de gemeente Anderlecht, staat volledig los van de twee pannes die zich eerder op de dag voordeden. De derde panne trof vanaf 15.00 uur een dertigtal straten, waarvan de laatste rond 17.15 opnieuw elektriciteit had.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.