Exclusief voor abonnees

Zelf masker maken? Graag! Maar eerst even dit lezen... Alles wat u moet weten over mondkapjes

BELGA
Handen wassen en afstand houden blijven de belangrijkste maatregelen tegen Covid-19, maar zodra de maatregelen versoepeld worden, zijn ook mondmaskers belangrijk. Welk type masker heb je dan nodig? Kan je die zelf maken? Waarom moeten kinderen geen masker dragen? Beschermt het masker je tegen het coronavirus? Al je vragen over mondmaskers beantwoord.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Arifiene De Laet

  @ godot lilly we moeten maskers dragen om anderen te beschermen. Ons zelf maakt niet uit. Dus nee dank u ik ga niet in een volle bus zitten om te gaan werken wat ik nu zou moeten. Dan liever ontslag. Ik heb een man en 1 van de 2 kinderen in de hoogste risico groep. Tarara en werk ze maar ik niet.

 • Françoise Otte

  "de filter moet na elk gebruik vervangen worden" " de sjaal die je voor je mond houdt, moet daarna gewassen worden" Tja, wat gebeurt er/ wat is het risico als mensen dat NIET doen. Dat zou ik wel willen weten.

 • Sonja Van Oers

  Ik heb geen naaimachine en ga dat ook niet aanschaffen. Belgische regering moet maar zorgen dat er genoeg zijn. Zo niet, dan zal ik de economie de komende maanden ook niet steunen. Zal wel wegblijven vd massa. Niet shoppen, geen resto. Vind t prima zo.

 • Dick DECOCK

  1 ding is zeer duidelijk geworden, onze "leiders" zijn bende onbekwame knoeiers,niet alleen in deze corona saga, en met bijna zekerheid prutsen ze even hard op alle andere domeinen.

 • CHRIS VAN BOLES

  Je hebt geen mondmasker en moet er toch eentje dragen? Oplossing : maak uw eigen mondmasker. Hoe begin je eraan? Stap 1 : was uw handen. Stap 2 : ontsmet je naaimachine. Stap 3 : was weer uw handen. Stap 4 : zet een mondmasker op.....