Zeker vijf relschoppers geïdentificeerd na rellen tijdens oudejaarsnacht in Molenbeek

Tien dagen na de rellen in Molenbeek zijn zeker vijf relschoppers geïdentificeerd. Dat heeft VTM NIEUWS uit goede bron vernomen. Daarnaast is de politie nog op zoek naar heel wat anderen.

De politie van de zone Brussel-West (waartoe Molenbeek behoort) had in de nacht van oud op nieuw de handen vol met relschoppers, voornamelijk in de omgeving van het metrostation Zwarte Vijvers. Daar staken jongeren vuilnis en een auto in brand. De ramen van drie handelszaken moesten eraan geloven en een apotheek werd geplunderd.

De politie en brandweer werden met stenen bekogeld en vier politievoertuigen en twee brandweervoertuigen raakten daarbij beschadigd. Vier agenten raakten ook lichtgewond. Nadien werden nog drie wagens in brand gestoken in de Ribaucourtstraat. Twee woninggevels raakten daarbij ook beschadigd.

De politie hield een twintigtal personen administratief aan en verrichtte ook twee gerechtelijke arrestaties. Die twee personen werden ter beschikking gesteld van het parket. Dat parket liet één van die twee voorleiden bij de onderzoeksrechter, terwijl de tweede een rechtstreekse dagvaarding kreeg. Die man moet zich al op 1 februari voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden voor smaad, weerspannigheid en bedreigingen.

De politie van Sint-Jans-Molenbeek stelde een fotoboek op met zo veel mogelijk foto’s van de relschoppers. De eerste vijf zijn nu geïdentificeerd.

Bekijk ook:

Dieter Nijs19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois De Mol

  Nu enkel nog die andere 200

 • Jean-Paul Hoornaert

  ik hoop dat de daders en hun familie gaan opdraaien voor de schade dat zou een les zijn voor de toekomst

 • Frans Dedokker

  Amai al 5 zeg..

 • Roger Poot

  De leiding van veel Brusselse politiezones is gewoon onbekwaam.

 • Henri Jordens

  5 mogelijke daders herkend van ongeveer 250 relschoppers, Ondanks voorgaande rellen in 2017 nog geen voorzorgen genomen. Een burgemeester die nu na de feiten het gedrag minimaliseert als " Wij organiseren geen feest, dan doen ze het zelf " Als men dit een feest noemt? Van een PS burgemeester kan je dit wel verwachten Werp als Belg eens een sigaret weg, ze zullen je wel weten te vinden