Exclusief voor abonnees

Ze zijn met 21.000 (!), de Vlaamse Wonderwijven: "Maar noem ons alsjeblief géén feministen"

'Opper-Wonderwijf' Marijke Fonteyn richtte de groep op vanuit een eigen gemis. "Ik vond geen plek waar ik gewoon mezelf kon zijn. En blijkbaar dachten véél vrouwen daar hetzelfde over."
Photo News 'Opper-Wonderwijf' Marijke Fonteyn richtte de groep op vanuit een eigen gemis. "Ik vond geen plek waar ik gewoon mezelf kon zijn. En blijkbaar dachten véél vrouwen daar hetzelfde over."
Ze kunnen intussen het Sportpaleis vullen, de vrouwen – excuseer, Wonderwijven - die Marijke Fonteyn samenbrengt. Ze zijn géén lid van een brei- of geitenwollensokkenclub waarin geklaagd wordt over luie mannen en lastige kinderen. Ze zijn gewóón vrouwen met elk een unieke achtergrond - af en toe rebels, kwetsbaar ook. “Internationale Vrouwendag? Vieren we niet”, is de bezielster kordaat.

'Wonder Woman' maakte haar opwachting in 1941, als een van de eerste vrouwelijke én meest bekende striphelden ooit. Vorig jaar nog kwam een nieuwe film over haar in de bioscoop, met de Israëlische Gal Gadot in de hoofdrol. Al vind je wonderwijven ook dichter bij huis. Misschien wel om de hoek in de straat of op het werk. Of tussen het rijtje vrouwelijke BV’s. Begonnen als online community op Facebook, met in het prille begin amper 52 vriendinnen, rondt Wonderwijven deze week de kaap van 21.000 leden. 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Maria Verbeek

  De omschrijving is dus eigenlijk gewoon "mensen". Maar ik steun dit wel! Geen probleem om wat plezier te maken en steun te krijgen in een groep. Zolang de ingesteldheid maar positief is en blijkbaar is dat ook zo. Dus inderdaad geen feministen. Geen (Niet In Mijn) Pretpark toestanden. Het beste aan de vrouwen, veel plezier nog!

 • Eida Lam

  Wonderwijven, totdat het wc verstopt zit of de vuilbak moet worden buiten gezet, er ergens een spin rondloopt .. of een knap slank meisje met grote borsten.

 • Robert Volckaert

  Heb met de wonderwijven kennis gemaakt. Het is een prachtige groep met een juiste ingesteldheid, ik kan alleen maar zeggen proficiat en doe zo verder.

 • Werner Huygens

  En dan mogen ze wel wijf genoemd worden.......

 • piet devlieger

  Jaja, wonderwijven ... Tot er ergens een lamp moet ingedraaid worden, een gordijn opgehangen of er ergens een schroevendraaier moet gebruikt worden.