Zaterdag is Dag van het Naakt Tuinieren. Maar mag dat eigenlijk wel?

instagram
Schrik niet als u zaterdag uw blote buurvrouw de haag ziet scheren, of uw buurman naakt achter zijn grasmachine ziet lopen. Op 5 mei is het immers weer Internationale Dag van het Naakt Tuinieren. Maar let op, want het is niet overal toegelaten.

De World Naked Gardening Day vindt traditioneel plaats op de eerste zaterdag van meiDe dag werd in 2005 in het leven geroepen door de Amerikaanse nudistenorganisatie Body Freedom Collaborative. Zij zijn van mening dat onkruid wieden, planten en snoeien van planten en bloemen net zo goed naakt kunnen gebeuren. Volgens de organisatie is naakt tuinieren zelfs "een gezonde praktijk die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen." En het wordt zaterdag ook nog eens goed weer, dus waar wachten we nog op? Leg die zonnecrème al maar klaar...

Mag dat?

Hoewel, voor zij die al wilde plannen aan het maken zijn, toch nog even dit. Naakt tuinieren is immers niet altijd en overal toegelaten. "Zelfs in je eigen tuin kan dat leiden tot openbare zedenschennis", vertelt Nicolas Del Piero van de Leuvense politie. "Als er geen inkijk in je tuin is, doe je wat je wil. Maar als buren je kunnen zien en het melden bij de politie, is het strafbaar. Er wordt dan een PV opgemaakt voor exhibitionisme. Dat wordt nadien behandeld door een procureur. Die beslist dan of de klacht eventueel geseponeerd wordt, maar het kan ook tot een minnelijke schikking leiden of voor de rechter eindigen."

instagram
instagram
instagram172 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Andy Verachtert

  De kwajongens uit de buurt zullen uiteraard over de omheining gluren.

 • Theo Hermans

  Van mij mogen ze het hele jaar door naakt tuinieren

 • Roel Hendrickx

  Soms ergens VERBODEN ? Ne mens leeft op zijn onroerend goed zoals hij wilt vind ik.

 • Jan Boden

  Na spoedoverleg met mijn vrouw vonden we het toch beter dat ik vandaag het gras nog afreed.

 • josianne keppens

  En waar zijn de blote mannen? En andy dat idem voor de mannen!