Zakkenrolster gebruikt 6 maanden oude baby om buit te maken

Illustratiefoto.
THINKSTOCK Illustratiefoto.
De Brusselse lokale politie heeft gisteren op de Grasmarkt een 29-jarige zakkenrolster opgepakt die haar baby misbruikte om de aandacht van slachtoffers af te leiden. De vrouw, die illegaal in het land was en al gekend stond bij politie en gerecht, is ter beschikking gesteld van het parket. De zes maanden oude baby wordt momenteel opgevangen door een vertrouwenspersoon.

Het was een patrouille van de Trekkers-brigade, die gespecialiseerd zijn in gauwdiefstallen en zakkenrollers, die de vrouw gisterenmiddag opmerkte terwijl ze met haar baby op de arm rondliep. De agenten zagen hoe ze met het kind de aandacht van een oudere dame afleidde en ervan profiteerde om twee biljetten van 20 euro te stelen uit de jaszak van het slachtoffer.

Kort nadien pakten de agenten de vrouw op en bezorgden het geld terug aan het slachtoffer, dat danig onder de indruk was van de feiten.

De opgepakte vrouw werd met haar baby naar het commissariaat gebracht en daar werd de vader van het kind verwittigd. Die zakte wel af naar het commissariaat, maar weigerde zich over de baby te ontfermen. De politie vertrouwde het kind dan maar toe aan een vertrouwenspersoon die door de moeder was aangeduid.