Zachte maar zwaarbewolkte dag met veel neerslag

Een vrouw schuilt onder een paraplu voor de regen. Archieffoto.
EPA Een vrouw schuilt onder een paraplu voor de regen. Archieffoto.
Het wordt vandaag zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. Het is vrij zacht met maxima van 14 graden in de Ardennen tot 20 graden in Vlaanderen. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Komende nacht trekt een regenzone vanaf de kust door ons land. In het centrum en in de Ardennen kan er daarbij vrij veel neerslag vallen. In de loop van de nacht wordt het eerst droger over het westen en later ook in het centrum, met stilaan ook enkele opklaringen. De minima liggen tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en tussen 12 en 14 graden elders. 

De storing verlaat in de loop van morgenochtend ons land via het oosten. Elders is het eerst overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. In de namiddag wordt het wisselvalliger met aanvankelijk enkele buien, later meer en meer buien. In de nacht naar zaterdag blijft het wisselvallig met opklaringen, bewolkte perioden en kans op een lokale bui. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 13 graden aan zee.

Het blijft ook zaterdag wisselvallig, en het wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt met vanaf het zuidwesten buien. We halen maxima van 13 graden in Hoog­-België tot 18 graden in Vlaanderen. 

Zondag wordt een onstuimige en wisselvallige dag. In de voormiddag trekt een actieve storing van west naar oost over het land met regen. In de namiddag vallen er buien die intens kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met een donderslag. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden. 

Maandag is het nog licht wisselvallig met enkele buien, maar ook vaak droge momenten. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. Ook de dagen erop blijft het wisselvallig en regenachtig.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido vermeyen

    Klassieke herfstdag blijkbaar.