Zaal ontruimd na verdachte tweet: student weer vrijgelaten

Marc De Roeck
De 22-jarige Ouaamari Mohamed is vannacht vrijgelaten. De man was rond 21.30 uur opgepakt nadat hij in een twitterbericht had gewaarschuwd voor een aanslag in de hoofdzetel van ING  in Antwerpen. De sectie Terrorisme heeft de man tot  na middernacht ondervraagd. Hij moest zijn gsm afgeven voor verder onderzoek. Zijn advocaat Ergun Top vond het een hallucinante ervaring: "Tijdens die ondervraging dachten wij de hele tijd dat het om een grap met verborgen camera ging. Mijn cliënt is wel heel erg geschrokken van de buitensporige reactie van de politie."

Tijdens een lezing van studentenvereniging SINC met verschillende gastsprekers in de gebouwen van ING aan de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen tweette aanwezige Ouaamari "morgen in het nieuws: 25 doden en 93 gewonden na massahysterie in ING gebouw".

Ouaamari stuurde ook enkele foto's mee. "Via de 100-centrale kreeg de politie melding van een tweet met een dreigend karakter", zegt woordvoerster Veerle De Vries. "Er werd meteen een SRT-team (snelleresponsteam, nvdr) ter plaatse gestuurd en die hebben de verdachte uit de zaal gehaald. De arrestatie is rustig verlopen. Niemand raakte gewond, maar de zaal werd wel ontruimd uit veiligheidsoverwegingen. De explosievenhond is ook ter plaatse gestuurd."

De nieuwe SRT-interventieploeg wordt nog maar pas sinds begin september ingezet. Het gaat om teams die onmiddellijk en accuraat kunnen handelen bij gevaarlijke situaties, met specifiek daarvoor opgeleide agenten. Zij zijn de klok rond beschikbaar en sneller inzetbaar dan het bijzonder bijstandsteam (BBT).

Marc De Roeck
Marc De RoeckReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels