Zaakvoerder West-Vlaamse supermarkt achtervolgt winkeldieven en rijdt hen klem: "Ik zou het zo opnieuw doen"

Zaakvoerder Thibaut Lemahieu (rechts) en kassierster Tanya Meeuws.
Siebe De Voogt Zaakvoerder Thibaut Lemahieu (rechts) en kassierster Tanya Meeuws.
De zaakvoerder van de AD Delhaize in Torhout heeft gisteren samen met een kassierster drie Franse winkeldieven een kilometer lang achtervolgd. De daders probeerden om 14.30 uur de winkel langs de Karel de Goedelaan buiten te stappen met een volle winkelkar, waarin zo'n 500 euro aan sigaretten en alcohol lagen. 

Kassierster Tanya Meeuws (29) riep hen te stoppen, waarop de mannen de kar achterlieten en wegvluchtten naar hun wagen. Zaakvoerder Thibaut Lemahieu (31) hoorde z'n werkneemster roepen en sprong meteen in zijn Mercedes Vito. Hij pikte de vrouw op de parking op en zette de achtervolging in. Zo'n kilometer verder kon hij de Peugeot 306 van de dieven klemrijden in een doodlopende straat. Ze reden tot twee keer toe in op zijn wagen en konden uiteindelijk te voet ontkomen. 

De politie is een onderzoek gestart en beschikt daarbij over de camerabeelden. In de wagen troffen ze ook een identiteitskaart aan van één van de daders. Voorlopig werd nog niemand opgepakt. Thibaut reageert erg nuchter op de achtervolging. "Ik zou het zo opnieuw doen", reageert hij.
102 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan latour

  waneer gaan ze eens achter de politiekers aan zijn de grootste dieven

 • Charlotte Houtmont

  Wat heeft dat nu met dit artikel te maken?! Dikke pluim voor het teamwork van deze mensen

 • Dan Midden

  Dus hij riskeert nu beboet te worden voor de verkeersovertredingen en dus 2 jaar rijverbod, dient chade aan ander voertuig te betalen en riskeert voor europees hof te verschijnen omdat hij buitenlandse inbrekers het recht op "arbeid" ontnomen heeft. Hier bovenop komt nog klacht voor pesten op het werk, inspectie door arbeidsveiligheid etc. Vrees dat de arme man snel failliet zal zijn tgv rechters!

 • Carl Parker

  Een kassierster opslag geven kan ook helpen, maar met de graai-managers tegenwoordig zit dat er niet is.

 • Jo Bosman

  Kristof Gilias. Ik zou graag een kassierster 20 euro geven. Ik ga dat echter niet doen. Dat geld gaat dan niet naar die kassierster, maar naar de werkgever van de kassierster. Neemt ze het toch aan en houd ze het voor zichzelf dan kan ze aangeklaagd worden wegens diefstal. Winkel personeel dient er ook al niet voor om winkeldieven te achtervolgen.