Yves Desmet keert terug naar "oude liefde" Humo

Wouter Van Vooren
Voormalig hoofdredacteur Yves Desmet verlaat De Morgen en keert terug naar zijn "oude liefde" Humo. Desmet was meer dan twintig jaar journalist, hoofdredacteur en momenteel senior writer bij De Morgen.

Eind mei 2015 werd het weekblad Humo overgenomen door De Persgroep. Sindsdien zitten het weekblad en de krant bij dezelfde uitgeverij.

Desmet is niet de eerste journalist die de overstap van de krant naar het weekblad maakt. Eerder vertrok Brecht Decaestecker, toenmalige chef digitale ontwikkeling, bij De Morgen om voor Humo te werken, waar Jörgen Oosterwaal sinds begin oktober vorig jaar opnieuw hoofdredacteur is.

Desmet zegt in een eerste reactie aan De Morgen dankbaar te zijn voor de kansen die hij gekregen heeft bij de krant. "Maar na dik twintig jaar is het tijd je kind los te laten, zeker nu het in goede handen is en in blakende gezondheid. Toen De Persgroep vroeg om een steuntje in de rug te willen geven bij mijn oude liefde Humo, leek me dat een fijne opdracht vooraleer ik binnen enkele jaren samen met Guy Mortier ga petanquen in huize Zonneweelde."

Desmet gaat bij Humo "zoveel mogelijk interviews en reportages schrijven", zegt Jörgen Oosterwaal, officieel opnieuw hoofdredacteur van het weekblad sinds 1 december vorig jaar. Het aantrekken van Desmet is voor Oosterwaal van groot belang om een nieuwe ploeg bij Humo samen te stellen. "De komende twee, drie jaar, wil ik een nieuwe sterke ploeg samenstellen met een gezonde mix van ervaring en anciënniteit en aanstormend talent."