YouTubers ontdekken ongebruikte metrotunnel vol oude bussen in Luik

YouTube Vaeltax
In de vroege jaren zeventig moest en zou de stad Luik een metrolijn krijgen. De tunnel werd gegraven en afgewerkt, alleen is er nooit een metrolijn gekomen.  Om het gigantische bouwwerk toch min of meer een nuttige bestemming te geven, werden er afgedankte bus- en tramstellen in gestald.

De jonge Nederlandse YouTuber Vaeltax (Govert Sweep) zette zes dagen geleden een filmpje online waarin hij samen met zijn collega Seekrz "ergens in België" een illegaal bezoek brengt aan de 'ghost bus tunnel'.

De twee duwen een loszittend rooster langs de Maas open en dalen zo af in het enorme bouwwerk. Al dwalend door de verduisterde tunnel hebben ze het over "een creepy sfeertje".

Of de Nederlanders strafrechtelijk worden vervolgd, is niet bekend. Op zes dagen tijd is de clip al meer dan 126.000 keer bekeken. Op de sociale media zijn velen vast van plan om ook de tunnel te gaan bezoeken, wat niet mag.

GHOST BUS TUNNEL | VAELTAX34 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lydia Appelmans

  Heel tof jongeren die zo van alles ondernemen.

 • Anonymous

  Waarom wordt al dat metaal niet verkocht ?

 • John Dallas

  Toch weeral een mooi plaatsje om kernafval op te bergen, zeker van de Waalse kerncentrales. Zeker veilig daar ze dat giftig en radioactieve goedje niet ver hoeven te transporteren. Opgeruimd staat toch zo netjes, nietwaar misschien?

 • lode van de keere

  Dit was was al vele jaren geweten, die gasten doen gewoon alsof zij dit "ontdekt" hebben.

 • FRANÇOIS DE RIDDER

  En vanwaar kwam het geld dat hiervoor gebruikt is. Allemaal geld van den belastingsbetalende werkende mensen!