Youth For Climate roept op tot “wereldwijde staking voor toekomst” op 15 maart

Anuna De Wever tijdens een van de spijbelacties in Brussel.
REUTERS Anuna De Wever tijdens een van de spijbelacties in Brussel.
Klimaatbeweging ‘Youth For Climate’, van onder meer Anuna De Wever en Kyra Gantois, roept iedereen op om op vrijdag 15 maart te staken “voor de toekomst”. Ze willen daarvoor zowel jongeren, ouders als grootouders mobiliseren. 

Youth For Climate roept op tot een staking “om te tonen dat de klimaatcrisis een echte crisis is”. “Vervoeg ons! We staken om onze regeringen te zeggen hun huiswerk te maken en ons bewijs te geven”, aldus de organisatie in het Facebookevent ‘Global Strike For Future’.

De klimaatorganisatie wil een “bewijs” van maatregelen die de klimaatopwarming onder de 2 graden houden. “Als volwassenen ons dit bewijs niet kunnen leveren, laat ze dan eerlijk zijn, deze mislukking toegeven en onze staking vervoegen!”, zo luidt de oproep nog.

Al vier donderdagen op rij trekken de klimaatspijbelaars aan de alarmbel zodat de volwassenen en met name de politici beseffen dat hun toekomst in gevaar is indien de opwarming van de aarde niet onder de 2 graden Celsius blijft. “Klimaatwetenschappers hebben bewijzen dat zelfs die 2 graden opwarming zal leiden tot massale honger, droogte, overstromingen, tornado’s, oorlogen en uitsterving. En dat allemaal omdat de volwassenen van vandaag niet geven om morgen. Ze stelen onze toekomst van voor onze ogen”, stelt Youth for Climate op het Facebookevenement.

Oorlog tegen klimaatverandering

“Zeg aan je volwassenen om onze staking te steunen, zeg ze om mee te komen, zeg ze dat je hen nodig hebt om een kans te hebben te overleven in de toekomst! Al 40 jaar lang zijn alle politieke kleuren de oorlog tegen klimaatverandering aan het verliezen! Nu is er alleen nog tijd om de grootteorde van de ramp te verminderen!”, klinkt het verder.

Waar er precies acties zullen plaatsvinden, heeft de klimaatbeweging nog niet meegedeeld.   p het Facebookevenement staat Brussel als locatie voor het evenement aangeduid. De organisatie is momenteel zelf niet bereikbaar voor verdere commentaar. 

Bekijk ook:

Belga
Anuna De Wever en Kyra Gantois van Youth For Climate
Photo News Anuna De Wever en Kyra Gantois van Youth For Climate79 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • De Waen Luc

  De uitbuiting van de menselijke domheid.....vind niemand het raar dat de andere kant nooit een kans krijgt om aan ander geluid te laten horen?

 • Bertie van Beek

  Fantastisch gedaan mensen! Ik ben 71 en bewonder jullie inzet, succes verder!!

 • Guy Van Becelaere

  Volgens sommigen zijn de ouderen de schuldigen maar het zijn zij wel die gezorgd hebben voor de jeugd hun huidige luxe leven en welvaart , hoe rijm je het dat China moderne kerncentrales bouwt en je pro bent als je de mensen die het nog maar opperen om nieuwe centrales te bouwen verketterd, stop het luxe leven van de jongeren in functie van het klimaat en het zal snel gedaan zijn om te betogen terug naar de jaren 60 en de 45 uren werkweek met minder luxe en comfort ,

 • danny verbeeck

  Beter stoppen met aandacht te schenken . De realiteit is veel anders !!!

 • karel daneeels

  als eerste alle studie beurzen afpakken als tweede kindergeld na het gat in der ozonlaag en de zure regen waar het toch zo doodstil om geworden is staat men nu te roepen over het klimaat vraag hen eens wat dat gaat kosten en wie dat gaat betalen voor mij zijn ze allemaal gebuisd over heel de lijn .ze kunnen beter wat harder studeren de bende stommeriken ze hebben geen enkel benul van wat klimaat is ga maar even terug in de tijd en toen waren er helemaal geen mensen te veel op deze aardkloot