Youth for Climate roept op tot klimaatmars op donderdag in Brussel

klimaatmars 20 sep 2019
Baert Marc klimaatmars 20 sep 2019
Youth for Climate roept op tot een nieuwe klimaatmars op donderdag 24 oktober om 10 uur aan het station Brussel-Noord. Benieuwd wat de reactie zal zijn van de nieuwe Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Die liet eerder weten dat er strenger zal worden opgetreden tegen spijbelgedrag. 

Minister van Onderwijs Weyts zei in dat verband dat “spijbelen is als een rood licht negeren, het mag niet”. Weyts' voorgangster Hilde Crevits (CD&V) sprak in maart nog enigszins haar steun uit voor leerlingen die lessen oversloegen om deel te nemen aan de klimaatmarsen. 

“Een maand na het grote succes van de Global Strike for Future Belgium III, doen we het opnieuw”, laat Youth For Climate weten. “De jeugd zal samenkomen in de straten van Brussel om te vechten voor hun toekomst en klimaatrechtvaardigheid te eisen. We moeten de druk hoog houden en daarom zullen we er opnieuw staan op 24 oktober.”

Anuna De Wever

In de persmededeling van vandaag bericht Youth for Climate ook over de reis van Anuna De Wever, Adelaide Charlier en Josefien Hoerée naar Brazilië en de COP25 in Chili. De drie klimaatactivistes zijn vrijdag aangekomen in Tenerife. Op 2 oktober vertrokken ze uit Amsterdam aan boord van de zeilboot Regina Maris. Op maandag 21 oktober vaart de boot in de richting van de Kaapverdische eilanden, waarna de echte oversteek begint van de Atlantische Oceaan en ze aan land zullen gaan in Recife, Brazilië. De aankomst daar is verwacht rond 7 november. 
109 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jo Hendrik

  Was toch een afgang voor deze spijbelaars

 • Chris Devlaeminck

  Ze doen maar. Voor mij een ver van mijn bed show.

 • peter colson

  Elk kind dat geboren wordt is goed voor 58 ton CO2. De auto laten staan levert en er wordt 2,5 ton de lucht ingespoten. Maar die CO2-afdruk van dat kind wordt nooit een woord gesproken, maar de auto is wel dé boosdoener. Hoe minder dat ge uitstoot, hoe groter vervuiler je dus bent.

 • GERARD DE PELECIJN

  En de aannemers dan maar klagen dat ze niet bekwaam zijn!

 • Christine Laevers

  Jaak Peeters: 4 miljard jaren 'klimaat' en 12 miljard mensen en dat irriterend fatalisme. Doe dan niks, hé. Ik als grootmoeder leef op het Franse platteland en mijn kinderen in België hebben een toevluchtsoord. Waterput en een debiet van 3 meter van het huis naar de wei. Het minst bevolkt deel in Frankrijk. Mijn ogen zijn al lang wijd open.