Youth for Climate houdt 'die-in' in Europees parlement

Youth for Climate houdt een 'die-in' in het Europees Parlement.
RV Youth for Climate houdt een 'die-in' in het Europees Parlement.
Een veertigtal activisten van Youth for Climate en WeMove Europe hebben deze voormiddag een zogenaamde 'die-in' gehouden in het Europese parlement, tijdens de partijconferenties van de socialistische S&D en het liberaal-centristische Renew Europe. De Europarlementariërs stemmen volgende week over de nieuwe Europese Commissie. 

S&D en Renew Europe zitten vandaag samen om te beslissen hoe ze zullen stemmen op 27 november, wanneer het Europees Parlement de nieuwe Europese Commissie van Ursula von der Leyen groen licht moet geven. 

Youth for Climate en WeMove Europe benadrukken dat de komende vijf jaar cruciaal zijn voor het Europese klimaatbeleid, en voor onze toekomst. Ze roepen de Europarlementariërs op om voor een échte Green Deal te gaan. "Ursula von der Leyen, de aangewezen voorzitter van de nieuwe Commissie beloofde een Green Deal en een klimaatwet in haar eerste honderd dagen. Maar deze toezeggingen missen voldoende ambitie, financiële middelen en garanties voor sociale rechtvaardigheid", klinkt het in een persbericht.

De bewegingen voor klimaatactie willen dat het niveau van de Europese klimaatambities voor de komende vijf jaar nog voor de stemming wordt bepaald. De ploeg van von der Leyen moet volgens hen in overeenstemming met het Akkoord van Parijs fossiele brandstoffen afbouwen en elk jaar minstens 400 miljard euro investeren in de groene transitie in Europa.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Verbied alle twee-tact motoren, brommers, vespas, bladblazers kettingzagen ...en je schiet al een eind op.

 • Emi De graeve

  die mannekes zullen het wel allemaal goed kunnen uitleggen maar hun eigen daden blijven uit.... Ze geloven waarschijnlijk nog in kabouters die het échte werk zullen komen verzetten :-)

 • WILLIAM TAELMAN

  Europa moet niet alleen zijn best doen , de grootste vervuilers laten ze met rust anders vliegen ze daar in de bak

 • Tony Vandermaelen

  En mijn klimaatexpert zegt juist het tegenovergestelde. Aan welke scholen wordt dat onderwezen: klimaatexpert?

 • guido vermeyen

  En den Nick Balthasar aan de regie of achter de camera, die vent heeft echt geld geroken, typisch voor een SPA 'r, die ruikt beter geld dan een opgeleide hond.