Xavier Taveirne verlaat 'De Ochtend'

Xavier Taveirne.
VRT - Tom Cornille Xavier Taveirne.
Alweer een presentatorswissel bij Radio 1-programma 'De Ochtend'. Xavier Taveirne schuift in september door naar de namiddag en zal afwisselend met Ruth Joos 'De wereld vandaag' presenteren. Dennis Van den Buijs neemt de lege stoel naast Ruth Roets in.

Voor het nieuwe radioseizoen heeft Radio 1 enkele presentatiewissels in petto. Xavier Taveirne laat na drie seizoenen 'De Ochtend' achter zich en trekt naar 'De wereld vandaag', het actualiteitsprogramma in de late namiddag. "Na drie heel leuke seizoenen van 'De ochtend' wilde ik graag terug een wat regelmatiger dagritme", vertelt hij in een persmededeling. Hij zal de presentatie afwisselend met Ruth Joos voor zijn rekening nemen.

Het is nog geen jaar geleden dat Ruth Roets overkwam van Radio 2 naar 'De Ochtend'. Ze verving er Bert Rymen die naar de Wetstraatredactie van VRT Nieuws trok. Eerder had Taveirne Marjan Temmerman aan zijn zijde.

Roets zal nu Dennis Van den Buijs naast zich krijgen. "Het zal wennen zijn, elke dag m'n wekker zo vroeg zetten", zegt van den Buijs in het persbericht. "Maar ik kijk er naar uit om samen met de ploeg van 'De ochtend' en met hetzelfde enthousiasme als Xavier de Radio 1-luisteraars 's morgens door de actualiteit te gidsen."

Om de carrousel compleet te maken: Lien De Cooman, momenteel een van de vaste nieuwsstemmen op jongerenzender MNM, neemt het Radio 1-programma 'Bonus' over van van den Buijs. Els Aeyels, die tot het einde van dit seizoen afwisselend met Ruth Joos 'De wereld vandaag' presenteert, stapt in september over naar verslaggeving. Ze zal onder meer de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan volgen voor radionieuws en -duiding.

Dennis Van den Buijs.
Joost Joossen Dennis Van den Buijs.