WWF opent noodfonds voor Amazonewoud

Bossen worden eerst gekapt, om later in brand te steken.
REUTERS Bossen worden eerst gekapt, om later in brand te steken.
Het WWF start een actie om geld in te zamelen voor het Amazoneregenwoud. Dat wordt al drie weken lang geteisterd door een recordaantal bosbranden. ‘De Notre Dame kan je herstellen, het Amazonegebied niet.’

“Het aantal bosbranden in Brazilië is dit jaar met 70% toegenomen in vergelijking met dezelfde periode in 2018: een nooit geziene stijging”, klinkt het bij het WWF. De branden zijn dramatisch voor de biodiversiteit en zijn bovendien moeilijk onder controle te krijgen door droogte en harde wind. Buiten het Amazonegebied zijn ook andere regio’s van Zuid-Amerika getroffen, met groot gevaar voor de lokale bevolking en de dieren.

Storten kan via de website van WWF.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan vankeirs

  Zoek eerst eens de daders en het achterliggend motief van al deze branden.Maar zullen we nooit te weten komen het draait om macht en geld.Binnen de kortste tijd staan daar grote gebouwen.

 • Jean West

  Ze steken de boel ginder zelf in brand om landbouwgronden te hebben. WWF heeft weer een bron van inkomsten ontdekt.

 • William Van den Berghe

  Het WWF heeft zeker geld nodig ? Daarmee hebben we direct een nieuw regenwoud of wat ? Dat ze die president en die vuurmakers oppakken en de kerker ingooien ,dat zal meer resultaat geven.

 • Hugo BAVRE

  Nog maar eens een bewijs hoe misbruik wordt gemaakt van rampen om geld binnen te rijven van goedgelovigen. De goede doelen zouden beter ressorteren onder het ministerie van ontwikkelingssamenwerking. Eén rekeningnummer om op te storten en bepalen waar de gift naartoe gaan. De administratie staat dan onder parlementaire controle.

 • Paul Van Oosterwijck

  Jammer, gaat niet veel succes hebben, en niet omdat mensen niet geinteresseerd zijn, maar wel omdat het geld zeer wss. weer op verkeerde plaatsen zal terecht komen ... Mensen geloven niet meer in dat soort acties