Wuhan-virus krijgt officiële naam - WHO-topman: “Eerste vaccin kan binnen 18 maanden klaar zijn”

Bewoners in Wuhan doen er alles aan om een besmetting met Covid-2019 te voorkomen. Zoals deze vrouw, die een mondmasker draagt én een plastic zak over het hoofd trok.
Photo News Bewoners in Wuhan doen er alles aan om een besmetting met Covid-2019 te voorkomen. Zoals deze vrouw, die een mondmasker draagt én een plastic zak over het hoofd trok.
Wereldwijd zijn nu al meer dan 45.000 patiënten met het coronavirus geteld, de overgrote meerderheid in China. 1.115 mensen zijn ondertussen aan de ziekte bezweken, meer dan aan het SARS-virus in 2002 en 2003. Op twee personen na vielen alle doden in China. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de longaandoening officieel Covid-19 gedoopt en waarschuwt dat het virus buiten China kan uitbreiden naar mensen die niet naar dit land zijn gereisd. De wereld moet het virus beschouwen als “publieke vijand nummer 1", zei WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus op een persconferentie in Genève.

Lees ook in HLN+:

Angst voor coronavirus is groot, maar wie kent deze 9 haast vergeten virussen nog die even fataal zijn?

Rush op mondmaskers door coronavirus: “Maar in de praktijk hebben ze geen zin”

En weer is de vleermuis hoofdverdachte van verspreiding coronavirus. Hoe komt dat toch?
63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Goris

  Het is nog even wennen aan de nieuwe naam. Covid19 lijkt me eerder een paswoord.

 • Ronald Boudewijns

  18 maanden? Hier niet, wij hebben “experts”, topdokters , topministers, top politicie, wij hebben zelfs “LEZ” zones... hier komt niemand of geen ziekte binnen of onze toppertjes hebben het gezien.....

 • Andy De Schieter

  Diegenen die roepen dat de mensen o-zo-waardevol zijn en doen alsof er nog een biljoen mensen mogen bijkomen, zijn de meest dwaze mensen die er bestaan. Er zijn veel te veel mensen, punt. Er dienen oorlogen of meer ziektes te komen die de mensen beginnen uit te roeien en ik zit er niks mee in dat ik er bij ben, iedereen is sterfelijk en maar goed ook. Het is op aarde nog nooit zo rustig geweest. Enkel politiekers en kapitalisten willen nog meer mensen of te kunnen onderdrukken.

 • Rachel Cousse

  De wereld is niet overbevolkt, de mensen hokken teveel samen in dezelfde grootsteden, daar proppen ze op elkaar. Als je de aarde vanuit een vliegtuigraampje ziet, dan zie je pas goed hoeveel plaats er op onze aardbol is, plaatsen waar geen levende ziel te bespeuren valt.

 • stefan crama

  Volgens de huidige cijfers ongeveer 1 dode op 50 besmette mensen. Heel ernstig als je het mij vraagt en in niets vergelijkbaar met griep.