Wouter De Vriendt (Groen): "Stop met de burger bang te maken”

Wouter Devriendt.
Benny Proot Wouter Devriendt.
Wouter De Vriendt, lijsttrekker voor Groen in West-Vlaanderen, is verkozen voor de Kamer. Hij is tevreden over het resultaat van zijn partij, maar ook bezorgd. "We zijn onderweg veel mensen verloren door de sociale afbraakpolitiek de voorbije jaren.

De Oostendse politicus is best tevreden met het resultaat van zijn partij. "Groen behoort duidelijk tot het kamp van de winnaars. We hebben het aantal groene parlementsleden kunnen verdubbelen, waardoor we meer invloed kunnen uitoefenen op het beleid. Een stem voor Groen was dus een nuttige stem."

Groen krijgt er zeven zetels bij in het federale parlement, in het Vlaams Parlement komen er vier bij. Devriendt is echter ongerust over de enorme sprong voorwaarts van het Vlaams Belang. 

Contraproductief

"We zijn onderweg veel mensen kwijtgeraakt. Daar moeten we over de partijgrenzen heen bij stilstaan. Ik wil alle partijen oproepen om op te houden met mensen angst in te boezemen in de hoop er stemmen mee te winnen. Die tactiek werkt niet en is zelfs contraproductief, dat toont de verkiezingsuitslag zeer duidelijk. Het levert enkel winst op voor het Vlaams Belang.”

De groene familie had vanochtend partijbestuur. Ook daar werd volgens De Vriendt benadrukt dat het belangrijker dan ooit is om de banden aan te halen over de taalgrens heen. 
57 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guido Hutsebaut

  De "Groenen" zijn inderdaad nog groen.....'t zal nog 'n tijdje duren voor dat ze het gaan begrijpen.....kinderen moeten nu eenmaal nog veel leren.

 • Ronny Van Exe

  Zouden jullie geen verlies geleden hebben door het misbruik van de jeugd met groene marsen

 • Liliane Depauw

  Stop jullie met hoogheidswaanzin ipv de mensen een goede richting te laten kiezen gaan jullie ervoor een postje te bemachtigen en denken dat alles aan jullie voeten lag, maar verkeerd uitgekomen, geen Calvo premier, maar goed ook, dan wat het hek helemaal van de dam.

 • peggy luyten

  Ik denk dat partijen moeten gaan stoppen met te denken dat de vb stemmers debielen zijn. Die mensen weten heel goed waar die partij voor staat, weten heel goed wat ze gekleurd hebben, het zijn allemaal volwassen mensen en geen kinderen! En na dit alles heb ik nog steeds de indruk dat ze het niet snappen of willen snappen. Wat is er mis te verstaan aan het feit dat de mensen het beu zijn? Alles blijkbaar, omdat jullie geen enkele feeling meer hebben met de bevolking!

 • Jos verelst

  Hij heeft dus nog steeds niet begrepen dat degenen die op VB gestemd hebben dit niet uit angst hebben gedaan maar omdat ze het linkse gezeik beu zijn, onbeheerste migratiegolf, 16 miljard (zestien !) Euro transfers naar Wallonie, onrealistische sociale en klimaatplannen, linkse belastingstsunamis, etc....