Woonzorgcentra krijgen 22 miljoen euro voor extra personeel

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeuzen.
BELGA Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeuzen.
Bijna 400 woonzorgcentra krijgen vanaf 1 juli meer middelen voor bewoners met een zwaar zorgprofiel. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeuzen (CD&V) maakt daarvoor 22 miljoen euro vrij.

De zorgzwaarte van de bewoners in de woonzorgcentra neemt elk jaar toe waardoor er ook steeds meer zorgpersoneel nodig is. De Vlaamse regering heeft de voorbije jaren 79 miljoen euro geïnvesteerd om die stijgende zorgzwaarte op te vangen met extra personeel. Binnenkort komt daar dus nog eens 22 miljoen euro bij, goed voor 400 extra werkkrachten. 

De woonzorgcentra die zich het afgelopen jaar aantoonbaar hebben ingezet voor de zorg van zwaar zorgbehoevende bewoners komen voorts in aanmerking voor een bijkomende erkenning (de vroegere RVT-erkenning) en financiering. 

In totaal betekent dit dat er voor bijna 3.000 woongelegenheden in de bestaande woonzorgcentra meer zorgpersoneel kan worden gefinancierd.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  7333,33 € per zorg behoevende bejaarde voor 400 extra personeelsleden. Dan heeft hij het eerst wel al erg laten verzieken. Maar het verdubbelen van de zorgpremie was geen enkel probleem. Dat kon in een vingerknip. En de volgende regeerperiode nog eens, heeft men al aangekondigd.

 • Mi Janssens

  Kan dit nu zo maar ineens ....voor de verkiezingen goochelen ze met geld. Maar in ieder geval eindelijk bedankt.

 • Pieter Paulus

  Nog rap wat geld aan de zuilen geven want vanaf 27 mei is het voor jarèn over en uit

 • raf janssens

  dus weer een paar miljoen naar de CEO van die zorg centra .ze pakken mensen aan op 6 maanden termijn en na die termijn terug buiten en we staan weer waar we begonnen waren .alleen het bedrijf is weer een paar miljoen rijker .

 • MARC ROTTIERS

  Nu juist voor de verkiezingen? Had bij de aanvang van deze regering moeten gebeuren.Geschenken uitdelen,niets is er veranderd,CVP of CDV.