Wolken halen de bovenhand: kans op lichte regen of motregen

BELGA
Het is vandaag vaak zwaarbewolkt tot betrokken met kans op af en toe wat lichte regen of motregen, zeker in de noordoostelijke helft van het land. Na de middag zijn er enkele schuchtere opklaringen mogelijk in het noordwesten. 

De maxima gaan van 11 tot 15 graden ten zuiden van Samber en Maas en bedragen 15 tot 17 graden elders. De wind waait matig uit west tot noordwest.

Vanavond en -nacht blijven er veel wolken en valt er vooral in de oostelijke landshelft mogelijk nog wat lichte regen of motregen. In de Ardennen kunnen de lage wolken opnieuw het zicht beperken. Vooral in het westen van het land verwachten we opklaringen en zijn enkele mistbanken niet uitgesloten. De minima liggen tussen 7 en 11 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.

Morgen begint op vele plaatsen grijs, met in de Ardennen nog af en toe wat lichte regen of motregen. In de loop van de dag wordt het overwegend droog en zijn er -zeker in het zuiden van het land- enkele schuchtere opklaringen mogelijk. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 13 of 14 graden in het centrum van het land. De matige westenwind neemt in de loop van de namiddag geleidelijk in kracht af.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.