Wolf 'Billy' test jaagpad langs Albertkanaal en gaat onder snelweg E313

Wolf Billy kon in Duffel gefilmd worden.
RV Wolf Billy kon in Duffel gefilmd worden.
De wolf die afgelopen week onder meer werd gesignaleerd in de omgeving van Duffel, Berlaar en Kessel is gespot op het jaagpad langs het Albertkanaal in Grobbendonk. Volgens de vzw Landschap betrapte een strategisch geplaatste cameraval dezelfde wolf op een onderdoorgang onder de E313. Het dier heeft onder natuurliefhebbers intussen de naam Billy gekregen.

Landschap wil niet te veel details kwijt over de exacte locaties omwille van de veiligheid van het dier. De vzw wil de info wel snel vrijgeven omdat ze de absolute zekerheid heeft dat wolf Billy zich intussen alweer elders bevindt, minstens voor korte tijd. Wolvenspotters langs het Albertkanaal zullen vanavond dus van een kale reis terugkeren.

De nieuwe beelden bevestigen wat we al lang weten, zegt de vzw. “Wolven mogen dan schrik hebben van mensen, ze hebben absoluut geen schrik van menselijke infrastructuren. Integendeel zelfs, ze maken dankbaar gebruik van de infrastructuurwerken van hun grootste vijand om snel vooruit te komen in het landschap."

De vzw Landschap liet eerder al weten dat de wolf in kwestie allicht een jong mannelijk exemplaar is dat rondzwerft op zoek naar een vast leefgebied. Wolven kunnen tot tientallen kilometers per nacht afleggen, maar blijven soms ook wat langer in eenzelfde omgeving. Wie denkt wolf Billy of een andere wolf gespot te hebben, kan dat melden via het Meldpunt op de website www.welkomwolf.be.

Beelden van de wolf in Duffel (door Maarten Cuvelier): 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marnix Malone

  Het militair domein is er thans mooi om te verblijven Billy. Ik vraag me wel af waarom er in dat gebied nog geen everzwijnen zitten. Er zou niet gejaagd mogen worden...

 • Benny Van Kriekinge

  De wolf was hier voor ons dus heeft hij oon recht om hier te zijn er zijn hier toestromen van andere waar eigenlijk geen plaats of geld voor is maar die verwelkomen wij ook dus geen racisme op dieren zou ik zeggen mvg Frijters Maddy

 • eric maier

  De oorzaak van de wolven-instroom kan je gaan zoeken in Oost Europa en Oost Duitsland. Zo heeft Polen een enorm groot en oeroud woud waar beren en wolven vij leven. Idem Roemenie en ook het Hongaars / tsjechisch gebied. Maar veel wolven uit Polen zakken af naar het Westen door de enorme ontbossing dat er gaande is, voornamelijk de houtkap is dat oerbos / woud is erg. Ook Oost Duitsland doet veel houtkap, in een gebied waar wolven leven. De wolf zal uitgeroeid worden door de mens zijn toedoen.

 • RENE LENAERTS

  We gaan met spanning de avonturen van Billy (the kid) volgen. Een eerste veediefstal heeft hij alvast op zijn actief.

 • Guy Verstraeten

  Opvallend hoe positief hier altijd bericht wordt over de wolf, De slachtoffers laat men nooit aan het woord.