Wiskundeleraar (76) helpt zijn voormalige school uit de nood en staat opnieuw voor de klas

ANP XTRA
Wiskundeleerkracht is ook in Wallonië een structureel knelpuntberoep. Het lerarentekort waarmee een school in het Naamse Tamines (Sambreville) werd geconfronteerd was zo groot, dat de school wel een beroep moest doen op een 76-jarige (!) oud-collega. 

Met succes: Michel Laventurier is teruggekeerd uit pensioen en geeft - puur vrijwillig en zonder vergoeding - opnieuw les, meldt de RTBF.

Laventurier is nog steeds de gepassioneerd leerkracht van weleer. Hij vindt het een eer om terug voor de klas te staan. Een droom die na twaalf jaar uitkomt, verklaarde de zeventiger aan de RTBF. Zijn voormalige school benaderde hem in februari. Sindsdien geeft hij elf uur per week les. Hij doet dit puur op vrijwillige basis: volgens de wetgeving is hij simpelweg te oud om betaald te worden. Het enige wat de school kan doen, is zijn reiskosten vergoeden. Toch is Laventuriers terugkeer van korte duur. De vervangingsopdracht eindigt na de paasvakantie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.