Ga naar de mobiele website
^ Top

Winkeluitbaters Bambrugge en Denderleeuw zetten dief te kijk

"Als hij mijn privacy schendt door te stelen uit mijn winkel, dan mag ik zijn privacy ook schenden", klinkt het.
Tim Van Damme "Als hij mijn privacy schendt door te stelen uit mijn winkel, dan mag ik zijn privacy ook schenden", klinkt het.
De winkeluitbaters van Proxy Delhaize Bambrugge en Denderleeuw hebben op sociale media een dief te kijk gezet. Dat deden ze na de aanhoudende diefstallen van sterke drank in hun winkels. Op de beelden is de man duidelijk herkenbaar in beeld. Op die manier hopen de uitbaters de man snel te vatten.

Zowel in de Proxy Delhaize van Bambrugge als Denderleeuw sloeg de man geregeld toe. "Al zal het niet alleen in deze twee winkels zijn. We vermoeden dat de man elke winkel afschuimt om sterke drank te stelen", zegt winkeluitbater Danny Schockaert uit Bambrugge. Het was Danny die als eerste de foto van de dader, een dertiger met rode trui, op sociale media plaatste. "Het bericht is intussen al honderden keren bekeken en gedeeld. Er kwam zelfs reactie van de collega's uit Denderleeuw. Ook zij hebben de man in hun winkel op bezoek gehad. Ze plaatsen de foto van hun bewakingscamera onder ons bericht op Facebook", zegt Danny. 

RV

Privacy?

De dader is ondertussen geen onbekende meer in Bambrugge. Volgens Danny komt hij de winkel binnen waarna hij doet alsof hij inkopen doet. "Hij neemt een mandje en plaatst er allerlei koopwaar in. Dan gaat hij naar de rekken waar de sterke drank staan en neemt hij een fles whiskey, telkens met een waarde van 25 tot 40 euro. Vervolgens verdwijnt hij even uit beeld en wandelt hij zonder inkopen buiten. Kort nadien vinden we dan een achtergelaten winkelmandje met koopwaar. Dan weten we dat het is gebeurd." 

Ondans de schending van de privacy aarzelde Danny geen seconde om de foto van de dader online te gooien. "Als hij mijn privacy schendt door te stelen uit mijn winkel, dan mag ik zijn privacy ook schenden", klinkt het. Tot op zondag diende de winkeluitbater geen klacht in bij de politie. "Uit ervaring weet ik dat dergelijke zaken verticaal geklasseerd worden. De kracht van sociale media is sterker. Hopelijk kunnen we hem op deze manier vinden om hem aan de politie over te dragen".
15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Da Ke

  Recht in eigen handen nemen, beelden massaal verspreiden!!

 • sherlock .

  Hem gewoon bij binnen komen de toegang weigeren!

 • Jean Paul Peelis

  Wordt facebook de schandpaal van de 21 ste eeuw?

 • Macky Boom

  Peter, hoe noem je dan een dief die in uw slaapkamer alles doorzoekt! Als dat geen schending van uw privacy is weet ik ook niet meer. Ze moeten gewoon met hun poten van andermans gerief blijven of betalen in dit geval.

 • Gedra Gedra

  Wij zijn ook zelfstandige 2 firma's waar regelmatig wel wat verdwijnt , en bij ons is het direct waardevolle spullen maar we zijn er voor verzekert en einde boekjaar zet ge gestolen of vermiste spullen in kosten dus... NEEN nooit zou ik de camerabeelden zelf plaatsen daar is politie voor en je kan je personeel inlichten en foto tonen ingeval hij nog is komt. Nee geen recht in eigen handen nemen der bij handelaars kunnen boete krijgen.

Meld een bug