Winkels sluiten deuren in Brussel, militairen voor supermarkten in Molenbeek

De burgemeesters van de stad Brussel en van Elsene, Yvan Mayeur en Willy Decourty, hebben de sluiting aanbevolen van alle drukbezochte winkelcentra en de annulatie van grote evenementen in de Brusselse vijfhoek en binnen de zone inclusief Louizalaan, Naamsepoort en Elsensesteenweg.

De maatregel komt er "rekening houdend met de verhoogde terreurdreiging en preciseringen op verschillende momenten de afgelopen dagen", klinkt het.

Volgens de krant Le Soir heeft de Molenbeekse burgemeester Françoise Schepmans (MR) intussen ook militairen gestuurd naar de supermarkten Carrefour, Delhaize, Aldi en Lidl in de buurt rond de Gentsesteenweg.

De Franstalige openbare omroep RTBF meldt dat ook winkels in de drukste Brusselse winkelstraat, Nieuwstraat, hun deuren sluiten.

De Brusselse minister-president Rudi Vervoort raadt ook aan om markten en sportwedstrijden in het Brusselse af te blazen. Hij laat nog weten dat de Brusselse metro en premetro zeker tot zondag 15 uur dichtblijft. Trams en bussen van de MIVB rijden wel, maar sommige lijnen zijn beperkt.