Wilrijk opent rouwregister voor Karel Poma

Het Antwerpse district Wilrijk opent dinsdag een rouwregister voor de overleden minister van staat Karel Poma. Na dinsdag zal het document ook nog op zaterdag 3 en van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 januari beschikbaar zijn tijdens de openingsuren van het Wilrijkse gemeenschapscentrum.

Poma, die zaterdag op 94-jarige leeftijd overleed, was een geboren en getogen Wilrijkenaar. Zijn vader was er tijdens de jaren '50 vijf jaar lang burgemeester en zelf zetelde hij van 1976 tot 1982 in de Wilrijkse gemeenteraad. Na de fusie met Antwerpen in 1983 was hij ook daar nog zes jaar lang gemeenteraadslid.

"Karel Poma was een waar humanist, een groot aanhanger van de Verlichting, een supporter van het eerste uur van 'den Beerschot', een pionier van het cultuurbeleid in Vlaanderen én een 'donkerblauwe' die ook de eerste 'groene' was", zegt Kristof Bossuyt (N-VA), voorzitter van het Wilrijkse districtscollege. "Dit is een waar verlies voor het liberalisme. Wilrijk en eenieder die hem kende zal hem missen."

Het rouwregister zal vanaf dinsdag om 10 uur in de onthaalruimte van het Wilrijkse gemeenschapscentrum aan De Bist liggen. Na vrijdag 9 januari zal het worden overgemaakt aan de familie van Poma.