Willy Naessens komt zich persoonlijk verontschuldigen bij politierechter

Siebe De Voogt
Willy Naessens heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling voor overdreven snelheid. De ondernemer wilde zich vooral verontschuldigen omdat hij voor de politierechtbank ongewild verstek had laten gaan. Naessens legde uit dat de bewuste dagvaarding in de verkeerde brievenbus terechtkwam.

Op 15 juni 2016 werd de Bentley van Willy Naessens geflitst op de N49 richting Knokke. De man uit Wortegem-Petegem reed aan een gecorrigeerde snelheid van 94 kilometer per uur, maar op die plaats was 50 per uur de toegelaten maximumsnelheid. De bouwondernemer kwam op 27 februari niet opdagen voor zijn proces. Naessens werd bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 180 euro en een rijverbod van 15 dagen.

50.000 kilometer
De ondernemer vernam de veroordeling via de pers. "Dat vond hij niet leuk, want hij wist van die zaak helemaal niets af. Vooral op dat verstek werd hij aangesproken, terwijl hij wél respect heeft voor de rechtbank", aldus meester Johan Delmulle. De verdediging merkte op dat Naessens nog steeds 50.000 kilometer per jaar rijdt, maar amper drie veroordelingen opliep. Meester Delmulle vroeg om het rijverbod tot acht dagen te beperken.

Brievenbus
Naessens zelf legde uit dat de postbode al zijn post in de brievenbus van het bedrijf deponeert. De deurwaarder stak de dagvaarding echter in de brievenbus van zijn woning, aan de overkant van de straat. "Ik heb eigenlijk gewoon beroep aangetekend om me voor mijn afwezigheid van de vorige keer te komen verontschuldigen. Het is mij niet om de straf te doen", aldus Naessens. De rechtbank doet uitspraak op 10 november.
23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • paul van de velde

  3 maand rijverbod met 15 dagen effectief, medische proef, theoretisch en praktisch herexamen en 600 euro boete. En zolang je niet geslaagd bent in alle proeven en testen mag je niet rijden.

 • Gerry Cle

  Zich persoonlijk komen verontschuldigen met de pers en de 'boekskes' op de eerste rij. Beroep aantekenen om zichzelf te kunnen promoten en niet om de uitspraak te betwisten. Heeft het gerecht niets beters te doen misschien?

 • robin verfaille

  Een heel moedige en vooral nederige reactie van een miljonair.

 • Fons Casteels

  En waarom zou Naessens niet de waarheid spreken? Omdat hij honderd keer meer verdient dan de gemiddelde Vlaming? Hij weet best dat zo'n overtreding bij verstek bestraft wordt met een rijverbod - en hij heeft een bedrijfsadvocaat die de zaak zonder extra kosten kon pleiten. Dat hij de (aangetekende) zending gemist heeft, lijkt me dus de logische verklaring. En voor wie denkt dat bedrijven verkeersboetes mogen inbrengen in hun kosten: denk maar snel wat anders aub.

 • Nancy De Mol

  Hij komt er goedkoop vanaf, schandalig Vriendjespolitiek.