Willy Cortois stopt als gemeenteraadslid in Vilvoorde

De 66-jarige Willy Cortois (Open Vld) neemt ontslag als gemeenteraadslid van Vilvoorde. Na de parlementsverkiezingen van juni 2007 verdween hij reeds als kamerlid. Cortois zal zich echter verder politiek blijven inzetten binnen zijn partij. In Vilvoorde wil hij coach zijn van de huidige gemeentelijke mandatarissen en ook op nationaal en provinciaal bestuursniveau blijft hij in de partij actief.

Oud-burgemeester
Cortois zetelde in het federale parlement van 1994 tot 2007. In 1970 werd hij voor het eerst gemeenteraadslid in Vilvoorde en in 1982 schepen. Van 1992 tot 2000 was hij burgemeester van Vilvoorde. Een bittere strijd met Jean-Luc Dehaene over het burgemeesterschap leidde er in 2000 toe dat CD&V en Open Vld geen coalitie vormden, maar Open Vld in de oppositie verzeilde.

"Fakkel doorgeven aan jongeren"
"Ik meen dat op de leeftijd van 66 de tijd gekomen is om de fakkel door te geven aan de jongere generatie. Dit was trouwens ook de reden dat ik bij de vorming van de nieuwe coalitie in Vilvoorde geen schepenambt aanvaardde en na 2007 geen parlementair mandaat meer ambieerde", aldus Willy Cortois in een mededeling. (belga/vsv)

Foto LUKAS.
Foto LUKAS.